Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Most kinek van igaza: szülési...

Most kinek van igaza: szülési szabi alatt ha van főállása, az főállású vagy mellékállásu vállalkozó GYED alatt?

Figyelt kérdés

- van 40 órás munkaviszony bejelentve, azon most szülési szabin van, passzív állományban

- jelenleg GYEDEN

- és indított egy vállalkozást

Ez akkor most főállásúnak vagy mellékállásban számít? ellentétes szakmai vita van róla, szerintem ez elég sablon kérdés pedig….

tegnap 20:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

De a legegyszerűbb kérni egy írásbeli NAV állásfoglalást

tegnap 20:16
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi, én is ezt a cikket talaltam, de nincs egyértelműen leírva. Ez a mondat esetleg: “Tehát ilyen szempontból a „GYED időszaka” alatt még teljesen úgy működünk, mint főállás mellett”, de ez is csak az adózásra/ adómentesség határra vonatkozik. ebben ugyanazt mondták.

Amúgy pont ez a bajom, hogy a Nav mást mond, mint a könyvelőm..

tegnap 20:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Igaz, ez telefonon volt, írásban ezt így nem írták le konkrétan..
tegnap 20:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Főállású, de mentesül a minimum járulékfizetés alól.
tegnap 22:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Pont úgy, ahogy a négyes írja.
tegnap 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!