A bankom levonta az adóterheket a normál megtakarítási számlámon keletkezett nyereség után vagy nekem kell?
Figyelt kérdés
Tavaly visszaváltásra került pár befektetésem amik normál számlán voltak, nem TBSZ-en. Ugye az ezeken a befektetéseken elért hozam adóköteles.
Most küldte a bank e-mailben az adóigazolásom, viszont nem nagyon értem ebben kellene egy kis felvilágosítás. (Ez az első alkalom hogy a normál számlám profitot realizáltam, ezért nem vagyok ebben jártas)
Az összesítőben azt írja hogy "az adó összegét akkor tüntetjük fel ha Társaságunk mint kifizető az adót levonta Öntől".
Namost nekem az összes sorban nagy kerek 0 van, de a jövedelem oszlopban is.
Most akkor én silabizáljam, számoljam ki hogy az 5 évvel ezelőtt elhelyezett összeg és a most felvett összeg különbözete az adó alapja és ezután fizessek?
Vagy nem kell fizetnem mert levonták már az adót?
tegnap 12:37
1/4 anonim válasza:
A bank kifizető, azért lehet nulla az adó, mert nulla a jövedelem (veszteséges volt a befektetés)
2/4 A kérdező kommentje:
Cirka 10 millió forint profitot realizáltam rajta tech papirokkal. Csak hülye voltam annó és nem tbszre helyeztem el, mondjuk nem is tudtam hozzá kell e férnem 1-2 éven belül.
tegnap 12:49
3/4 anonim válasza:
Akkor arról lehet szó hogy nem minősül ennél az ügyletnél kifizetőnek a bank, emiatt neked kell kiszámítani, bevallani és megfizetni az adót.
4/4 A kérdező kommentje:
Rendben nekem ezzel sem lenne bajom, de legalább a jövedelem oszlopba írhattak volna egy összeget hogy ezután adózzak.
tegnap 13:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!