Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Amennyiben igénybe veszem a...

Amennyiben igénybe veszem a 25 év alattiak szja kedvezményét, úgy érvényesíthetem mellé a laktózérzékenység miatti kedvezményem?

Figyelt kérdés
2024-ben összesen 120 ezer Ft-nyi szja-t fizettem be, viszont úgy hallottam ezt a 120 ezer ft-ot visszaigényelhetem amennyiben szakorvos kiállított igazolást a betegség véglegességéről. Amennyiben van róla scannelt dokumentumom, úgy valóban visszaigényelhető?
jan. 21. 15:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha van róla dokumentumod, ami az a dátum szerint igazolja az adókedvezményre való jogosultságodat, akkor visszaigényelheted a befizetett adódat, igen.
jan. 21. 15:59
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Az mennyire probléma ha csak scannelve van meg?
jan. 21. 16:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem kell csatolni, szóval most mindegy.
jan. 21. 17:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Azért szerezd be eredetiben!

Az orvosi igazolásnak kötelező tartalmi elemei vannak. Tehát nem mindegy, hogy milyen jellegű orvosi igazolásod van egy olyan betegségedről, ami által SZJA-val kapcsolatos kedvezményt tudsz igénybe venni.

BNO-kódnak szerepelnie kell a következő kormányrendeletben, csak akkor érvényesíthető vele szemben kedvezmény ->

[link]

jan. 21. 17:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Csak hogy egyertelmu legyen, olyan jol keresel hogy a mentes hatar felett minimalis szjat vonnak, ami 24ben 120k volt? Akkkor igenyelhetsz vissza, van mibol, de nekem ugy remlik hogy csak havi 5kt, tehat csak 60kt/ev

Ha viszont a mentes hatar alatt keresel akkor nincs mibol ervenyesiteni.

jan. 22. 06:35
 6/8 A kérdező kommentje:
Jutalékos rendszer, havi 10-11 ezer szjakat fizettem
jan. 22. 16:12
 7/8 A kérdező kommentje:
BNO rajta van, Orvos pontos adatai, aláírás pecsét szintén. Ha jól értem ezt nem kell megújítani hisz végleges a betegség
jan. 22. 16:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha az orvosi igazoláson nincs végdátum, hanem "végleges" az állapotod, akkor nem kell időnként újabbakat beszerezni, erre az orvosi igazolásra kell vigyáznod, megőrizned.

Sehova nem adod le, nem csatolod semmiféle bevalláshoz, neked kell megőrizned, hogy adott esetben egy NAV utólagos ellenőrzésnél be tud mutatni, hogy jogosan vetted igénybe X adóévekben a kedvezményt.

jan. 23. 04:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!