Illetékfizetés csekken?
Voltam a NAV irodába, kértem csekket illetékfizetés miatt.
Erre kiküldték ügyfélkapura részletfizetésre ahogy kértem, de csekk sehol.
Ügyfélkapun viszont ott van hogy utalni kellene.
Nem szeretném utalni, mert rohadt sokat levon a bank miatta.
Milyen lehetőségek vannak hogy ne kerüljön többe nekem ez a tranzakció mint amit ténylegesen be kell fizetni?
"Voltam a NAV irodába, kértem csekket illetékfizetés miatt."
Ha valóban kérték csekket, akkor postán küldeni fogják.
Ha valójában nem kértél, csak a kérelmet nyújtottad be, akkor igényeld meg, és küldik a csekket ->
A postai befizetéshez a következőképpen lehet sárga csekket igényelni:
- a NAV Infóvonalán, a 3-as menüpont választásával (belföldről: 1819, külföldről: +36 (1) 461-1819 hívószám),
- az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban(ONYA) az új nyomtatvány / bejelentés gombra kattintva, a kérelmek menüpontban elérhető és elektronikus azonosítással online beküldhető a CSEKK elnevezésű kérelem, vagy elektronikus azonosítás nélkül kinyomtatva, papíralapon is el lehet juttatni az illetékes NAV igazgatósághoz,
- a NAV honlapjáról letölthető „Kérelem CSEKK kiadásához” elnevezésű nyomtatványon, amit papíralapon kell az illetékes NAV-igazgatóságra eljuttatni,
- a NAV ügyfélszolgálatain, személyesen.
Az Illeték az 521. adónem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!