Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Honnan tudhatom meg, hogy...

Honnan tudhatom meg, hogy mikor, és milyen összegű iparűzési adót szükséges fizetnem a múlt év (2024) után?

Figyelt kérdés
Korábban a könyvelőm intézte, de felszámoltam tavaly a vállalkozásom, és teljes mértékben megszűnt a kapcsolat vele, ezért szeretnék segítséget kérni.
tegnapelőtt 23:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A határidők a helyi adó törvényben szerepelnek, pont mint az adó kiszámításának módjai is.

Bevallás lett beadva megszűnéskor?

tegnapelőtt 23:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Megszüntetéskor, kicsit pontosítva, szüneteltetéskor tudtommal nincs semmiféle bevallási kötelezettség, negyedévente szükséges ezt megtenni, aminek esedékessége január 12-e, de nem tudom, ez milyen kapcsolatban van az iparűzési adóval.
tegnapelőtt 23:58
 3/12 anonim ***** válasza:

Semmilyenben. Tévesek az információid. Alapvető tárgyi tévedések.

A megszüntetés es a szünetelés pedig ég és föld az ügyintézés kapcsán. Szóval előszőr azt kell tisztázni, hogy melyik is történt és pontosan mikor. Onnantól lehet továbbgondolkodni.

tegnap 00:03
 4/12 A kérdező kommentje:
Hm, rendben, szüneteltetés történt, novembertől.
tegnap 00:15
 5/12 anonim ***** válasza:
Milyen adózásban vagy a hipában?
tegnap 06:12
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerintem keresd meg a könyvelődet, hogy bizonyos összegért segítsen ebben!
tegnap 08:34
 7/12 A kérdező kommentje:

#5: Átalányadó.

#6: Felkerestem, illedelmesen elhajtott.

tegnap 12:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem az átalányadóra gondoltam. Az önkormányzatnál milyen adózást választottatok?
tegnap 12:25
 9/12 A kérdező kommentje:

Őszinte leszek, tényszerűen az én saram, de nem tudom. Tavaly valamikor év közepén egy összegben fizettem iparűzési adót, de e tekintetben ez minden, ami a "kezemben van".

Tudnál esetleg segíteni, hogy mire gondolsz, és honnan tudhatom meg azt az információt, amire rákérdeztél? :( (Köszönök minden segítséget!)

Arra is gondoltam, hogy a bkik-nek írok egy email, hátha útba tudnak igazítani.

tegnap 22:13
 10/12 anonim ***** válasza:
Tételest vagy sávosat választhattál. Ez a választás a bevallásból, az adószámlából kiderül. Ha ennyire vakon vagy, akkor ne a bkikhez menj, inkàbb keríts egy könyvelőt, aki egyszeri díjért helyrerántja a dolgaidat. Ha gondolod tudok telszámot küldeni, akik foglalkoznak ilyesmivel.
tegnap 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!