Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kriptovalutából származó...

Kriptovalutából származó nyereségnél hogy kell adózni?

Figyelt kérdés

Olvastam olyat, hogy az adott évben érvényes minimálbér 10%-át elérő kriptonyereség után nem kell adózni. Ez valid infó?

Továbbá, ha én veszek Revoluton 20 ezer Ft-ért kriptót (19500 Ft-ért, mert 500 Ft a vételi alap díj) és eladom mondjuk a 1,3x - osáért ( 25350 Ft - 500 Ft az eladás alap díja, így 24850 Ft a vége) akkor én nekem csakis a 4850 Ft-os profitból kell adót fizetnem? Mondjuk még eladás után talán más díjat is levon a Revolut, de akkor majd ti leírjátok hogy milyet és mennyit.

tegnap 21:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen, csak a profitbol
ma 06:21
 2/2 A kérdező kommentje:
Úgy látom spread díjat is számol fel a kripto vásárlásakor ( 3,6%-ot kalkuláltam kb ) és gondolom az eladáskor is számol. (legalább ennyit) Szóval ha 100 Ft-os árfolyamon veszel valamit azt igazából 103,6 -os árfolyamon veszed. Továbbá felszámolja az 1,49% -os kriptováltási díjat (vagy 499,99 Ft-ot). Szóval kezd egyre unszimpatikusabbá válni az ezzel való kereskedési lehetőség. Ráadásul meg mindig van valamilyen díj amiről nem tudok.
ma 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!