Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit tegyek ha Németország kb...

Mit tegyek ha Németország kb 5000 eurot kér tőlem mert most találta ki azt hogy eddig nem jol vonták az adót?

Figyelt kérdés
És évekkel ezelőtt dolgoztam kint. Már règ itthon élek magyar munkabérből és szegény vagyok mint a templom egere. Enni is alig tudok venni vmit.
dec. 15. 05:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Kevésbé meglepő módon adózni mindenhol kell. A szabályok nem ismerete pedig nem mentesít...

Első körben biztosan felvenném a kapcsolatot egy NÉMET jogsegély szolgálattal, hogy megtudjam mik a lehetőségei halasztásra, részlefizetésre, stb... Aztán majd onnan lehet tovább tervezni.

dec. 15. 08:27
 2/19 anonim ***** válasza:
67%
Feltehetöen valamit elhallgattál náluk, ezért lett több az adód!
dec. 15. 08:30
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Vedd fel velük a kapcsolatot és kérj részletfizetést. Otthon vállalj másodállást, akár hétvégén is, amíg vissza tudod fizetni.
dec. 15. 10:05
 4/19 A kérdező kommentje:

Nem hallgattam el semmit! Teljesen önhibámon kívüli!

Nincs részletfizetési lehetőség, ezzel kezdtèk.

Azon gondolkodom felkéne vennem akkora hitelt, hogy a jelenlegi banki hiteleimet is kitörlesszem vele,plusz külföldre is az adót.

És 1.5-2 évet dolgoztam kint, de fizethetem az adójuk miatti hitelem 8 éven át a bankomnak. Ami jóval több mint amit egyáltalán kerestem kint.

dec. 15. 12:22
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
A részletfizetést csak akkor nem engedélyezik, ha szándékosan hallgattál el valami tényt, nyújtottál be olyan dokumentumot, amivel jogosulatlanul vettél igénybe valami kedvezményt vagy kerülted el egy adónem fizetését, vagy magadtól nem fizettél egy centet sem. Nyilván nem ez volt az első felszólítás sem, és az eredeti összegre ketyegett a késedelmi pótlék meg a bírságok. Ez nem az ő adójuk, hanem a tiéd.
dec. 15. 14:07
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is, ha csak tévedés a részükröl, akkor mindig van részletfizetési lehetöség, csak akkor nem engedélyezik, ha vagy te csaltál/hibáztál, vagy esetleg már többször felszólítottak, te meg nem fizettél, hátha elfelejtik.

Másodszor, a másik kérdésdeben az volt a gondod, hogy eleve annyi hiteled van, hogy nem tudod törlteszteni, újat felvenni nem nagyon tudsz, de ha tudnál, akkor sem lenne értelme, mert kifizetni úgysem tudod.

dec. 15. 14:36
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
4: en meg olyanarol nem hallottam, hogy tobb az ado mint a munkaber. Kifejtened legyszives?
dec. 15. 14:55
 8/19 A kérdező kommentje:

1.5-2 évig dolgoztam kb kint. Ez alatti adót nem vonták jól.

Es ha felveszek hitelt az adóra azt olyan 5-8 évig fizetem vissza a bankhitel formájában éúgy hogy a bank vagy 1.5 millioval kér többet vissza mint amennyi hitelt. kaptam.

Tehát amit írnak adót sacc 5000 eur az 2 évet nézve 200 euroval vontak kevesebbet.

Ha egyosszegben kifizetem, akkot a banknak 5-8 évig fizetek 200 eurot.(azaz hufban természetesen)

Fel kell vennem pl 3 milla kölcsönt (mert banki egyéb hitelem is ki kell ezzel törleszteni hogy kapjak még egy hitelt, amugy nem kéne hanem apránként tudnám fizetni.)ezzel 4.5 Millios tartozasom lesz a banknak.

Az meg havi 50 ezresével(200 euroval) fizetve 8 évig tart visszafizetnem.

Tehát 2 év kulföldi munkaviszony alatt felgyűlt havi sacc 200 euros tartozást, a magyar bankhitel miatt 8 éven át kéne visszafizetnem havi 200 eur-val(ca 50 ezerrel/hó)!

4.500.000 ft az ma olyan 10.000 euro!!

dec. 15. 17:10
 9/19 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, továbbra is mellébeszélsz, olyan nincs, hogy nem jól vonták az adót, ha te nem adtál meg rossz adatokat.

Másrészt az adóbevallást a következő évben ellenőrzik, ha valami nem stimmel, akkor kérik a különbözet befizetését.

Te ezt nyilván nem tetted meg, rájött egy csomó büntetés, most meg megdöbbentél, hogy nem avul el, hanek ki kell fizetni.

(Németországban élek, ismerem az itteni rendszert, szóval egyértelmüen te vagy a hunyó!)

dec. 15. 17:19
 10/19 A kérdező kommentje:

Most írtak levelet hogy több adókötelezettségem lett volna!

Erről en nem tudtam!

Nem az a kérdés hogyan köddünk bele egy kérdezőbe!

dec. 15. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!