Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A sima (nem előleg) számla...

A sima (nem előleg) számla kiállításakor lehet a fizetési határidő előbb, mint a teljesítés dátuma?

Figyelt kérdés
Nem szólt senki (NAV, könyvelőm), hogy az úgy nem jó, pedig már hónapok óta így állítom ki a számlákat. Ha ez így tényleg nem jó, akkor milyen büntetésre lehet számítani?

tegnap 14:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Előlegszámlát a munka/szolgáltatás elvégzése előtt állítható ki, számla/végszámla pedig a végén.

Ha te most (vég)számlát állítasz ki, mielőtt végeztél volna a munkávaé/szolgáltatással törvényileg az a te dolgod. Ez annak a problémája, aki "befogadja" számlát (értsd kifizeti). Ha ő ennek ellenéri utal, az az ő dolga. Mert ha például te meglépsz a pénzzel és nem csinálod meg, amit ígértél ő csak néz, mert a számlán ott van a teljesítés dátuma, ergo a fizetés előtt elfogadta az általad nyújtott munkát/szolgáltatást.

tegnap 15:00
 2/5 A kérdező kommentje:

Minden rendben megy egyébként, adó rendben, AAM vagyok és az is maradok. Az ügyfeleim megbíznak bennem, tisztességesen elvégzem a munkát, soha sincs gond.

Csak a számlázási szabályok gyakorlati betartása készít már ki, valaki ezt, valaki azt mondja.

Könyvelőmnek is írtam, de hétfőig valószínűleg nem válaszol.

Köszi!

tegnap 15:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Nav információs füzetek ;)
tegnap 15:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem tiltja semmi, csak nem logikus. Számlázni teljesítés után szokás.
tegnap 20:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem kapásból a "fiktív" számlázás szó jutott eszembe. Természetesen ha van teljesítés mögötte, akkor ilyenról szó sincs, de kapásból ez jutott eszembe -> számlázás van, de teljesítés (még) nincs mögötte... ;)

Egyébként minden másban teljesen egyetértek az előttem szólókkal.

ma 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!