A sima (nem előleg) számla kiállításakor lehet a fizetési határidő előbb, mint a teljesítés dátuma?
Előlegszámlát a munka/szolgáltatás elvégzése előtt állítható ki, számla/végszámla pedig a végén.
Ha te most (vég)számlát állítasz ki, mielőtt végeztél volna a munkávaé/szolgáltatással törvényileg az a te dolgod. Ez annak a problémája, aki "befogadja" számlát (értsd kifizeti). Ha ő ennek ellenéri utal, az az ő dolga. Mert ha például te meglépsz a pénzzel és nem csinálod meg, amit ígértél ő csak néz, mert a számlán ott van a teljesítés dátuma, ergo a fizetés előtt elfogadta az általad nyújtott munkát/szolgáltatást.
Minden rendben megy egyébként, adó rendben, AAM vagyok és az is maradok. Az ügyfeleim megbíznak bennem, tisztességesen elvégzem a munkát, soha sincs gond.
Csak a számlázási szabályok gyakorlati betartása készít már ki, valaki ezt, valaki azt mondja.
Könyvelőmnek is írtam, de hétfőig valószínűleg nem válaszol.
Köszi!
Nekem kapásból a "fiktív" számlázás szó jutott eszembe. Természetesen ha van teljesítés mögötte, akkor ilyenról szó sincs, de kapásból ez jutott eszembe -> számlázás van, de teljesítés (még) nincs mögötte... ;)
Egyébként minden másban teljesen egyetértek az előttem szólókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!