2023 ba szüneteltetve lett az egyéni vàllalkozàsom.2024,25évre követel rajtam iparűzési adót a NAV.be kell fizetni? Vagy jogtalanul kérik?
Szintén 23-ban hibernáltattam és ez eszembe sem jutott, én nem kaptam semmit. De először felszólítást kéne küldenie, majd jöhet kamat vagy behajtó. De az nem egyenlő 50-ezerből ennyi idő alatt azzal, hogy autó!
Különben nagyon gáz az egész adózási rendszer és az elektronikai rendszer konkrétan nem tudja működtetni a betáplált szabályokat.
Én ingyenes vállalkozó lettem volna heti 40 órás főállás mellett 50-E bevételig. De a leadási rendszer a kategóriám ellenére is felszámolt adót és közben nem tudja kezelni a nullázást. Mikor megvan adva, hogy nekem ne számoljon fel 50-ezerig! Lehet, hogy nem kéne befizetnem vagy később visszakapnám... De velem ilyet ne csináljon! Mivel a tevékenységemet távolban végezhetem 5-ezres adománnyal és évi 300-E Forint alatt is, ezért lehibernáltam. Most meg nem engedi törölni, mert Ügyfélkapu+ kell és a + regizés ellenére januárig ez semmiképpen nem működik! Egyszerűen egy katasztrófa az egész Nav!
Google:
"Változások a helyi iparűzési adó bevallásával kapcsolatban"
" ha az egyéni vállalkozó 2023. július 15-ét követő időszakban kezdte meg a szünetelést, de még 2023. évben, úgy az egyéni vállalkozót iparűzési adóbevallás beadási kötelezettség terheli a szüneteltetés kezdő napjáig, ezt a „23HIPAK” iparűzési adóbevallási nyomtatványon 2024.május 31-ig kell majd beadnia."
2+
Ja: az éves adózás sem működött. Mert ugyanúgy nem lehet nullát leadni! Ugyebár alapból nem működött és hibernáltam. Elkezdett járni a nyakamra, hogy adjam le. Háromszor kellett elmondanom, hogy a k. rendszerük nem engedi! Harmadszorra rájöttek, hogy igazam van és nem is tudják megoldani jelenleg. Majd visszaköpték az alábbit. Akkor elfelejtik, ha nekem nem baj. De nem fogok tudni utánakeresni. Mire?! Basszus! A nullára??!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!