Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy értelmeznétek a DAC...

Hogy értelmeznétek a DAC 7-nek az említett részét?

Figyelt kérdés

Az EU-Tanács 2021/514-es irányelve alias DAC 7.

III. SZAKASZ / B / 2 / e)

Magyar verzió:

"az Adatszolgáltatási időszak minden egyes negyedévében kifizetett vagy jóváírt Ellenérték teljes összege és azon Érintett tevékenységeknek a száma, amelyek tekintetében az Ellenértéket kifizették vagy jóváírták"

Angol verzió:

"the total Consideration paid or credited during each quarter of the Reportable Period and the number of Relevant Activities in respect of which it was paid or credited;"

A "kifizetett' ill. "jóváírt" szavakon van a hangsúly.

Az egyik platform azt állítja, hogy a törölt tranzakciók (tevékenyégek) ellenértékét nem kell levonniuk a jelentendő összegből ill. a törölt tranzakciókat nem kell jelenteniük. Itt jön képbe a "kifizetett" általuk való szabadon értelmezése szerintem. Az ügyfél ugyan kifizetette az árut, de törölve lett s visszakapta a pénzét az utolsó centig. Abból én egy fillért nem kaptam, még csak ideiglenesen se. A pénz a szolgáltatónál maradt, ők adták vissza a pénzet az ügyfélnek. A valóságban a nekem kifizetett összeg éves szinten nem haladta meg a €2.000-t ill. a 30 tranzakciót se. A szolgáltató szerint viszont igen, merthogy a törölt tranzakciót ellenértékét is hozzá kell számolni, holott azt az összeget sose kaptam meg.

Az, hogy a törölt tranzakciókat nem kell jelenteni, nem szerepel sehol, ezt ők találták ki, jobban mondva, hogy azok ellenértékét is hozzá kell adni az éves nettó bevételhez úgy, mintha megkaptam volna, azt találták ki s ezt kommunikálják. Nonszensz, hogy olyan összegeket adnak hozzá a bevételhez, ami valójában nem is került hozzám és meghiúsult/törölt eladásokhoz kapcsolódik.

Szóval, ha az eladó (ez esetben) én szempontomból nézzük, akkor a törölt tranzakció ellenértékei sose lettek nekem kifizetve/jóváírva, bármit is értenek a megboldogult eus jogalkotók jóváírás és kifizetés alatt.

A szolgáltató bizonyára úgy értelmezi, hogy a vevő kifizette. Az, hogy utána törölte, majd visszakapta a pénzét, ami ugye nálam sose járt, azt mellékesnek találja.

dec. 6. 00:29
 1/1 A kérdező kommentje:

Itt megtaláljátok az egész dokumentumot az EU összes nyelvén:

[link]

dec. 6. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!