Nyugdíj számítás ezt most jól értem, ami a végén szerepel? Ez tényleg így van? Jól értelmezem?
Az államkincstár honlapjáról másolom ki. A végén lévő szöveg alapján lenne kérdésem.
A nyugdíj összegét a szolgálati idő és a havi átlagkereset arányában az alábbiak szerint kell kiszámolni.
Szolgálati idő
Az öregségi nyugdíj alapját képező havi átlagkereset százaléka
15 év
43%
16-25 év
további 2 % szolgálati évenként
26- 36 év
további 1% szolgálati évenként
37 – 40 év
további 1,5% szolgálati évenként
41 – 49 év
további 2 % szolgálati évenként
50 év, vagy ennél több
100%
Ha az igénylő legalább 20 év szolgálati idővel rendelkezik és a nyugdíjkorhatár betöltését a követően a nyugdíj megállapítása nélkül további szolgálati időt szerez, akkor minden 30 nap után 0,5%-os nyugdíjnövelésben részesül. Kizárólag ebben az esetben lehet a megállapított nyugdíj összege a havi átlagkeresetnél magasabb. "
Jól értem, hogy esetleg 65 éves koromra csak 20 év munkaviszonyom van, de nyugdíjba menés helyett még kB 4 évig dolgozom akkor vissza /fel tornázhatom a nyugdíjam 100% ra is?
Vagy valaki magyarázza el nekem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!