Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nyugdíj számítás ezt most jól...

Nyugdíj számítás ezt most jól értem, ami a végén szerepel? Ez tényleg így van? Jól értelmezem?

Figyelt kérdés

Az államkincstár honlapjáról másolom ki. A végén lévő szöveg alapján lenne kérdésem.

A nyugdíj összegét a szolgálati idő és a havi átlagkereset arányában az alábbiak szerint kell kiszámolni.

Szolgálati idő

Az öregségi nyugdíj alapját képező havi átlagkereset százaléka

15 év

43%

16-25 év

további 2 % szolgálati évenként

26- 36 év

további 1% szolgálati évenként

37 – 40 év

további 1,5% szolgálati évenként

41 – 49 év

további 2 % szolgálati évenként

50 év, vagy ennél több

100%

Ha az igénylő legalább 20 év szolgálati idővel rendelkezik és a nyugdíjkorhatár betöltését a követően a nyugdíj megállapítása nélkül további szolgálati időt szerez, akkor minden 30 nap után 0,5%-os nyugdíjnövelésben részesül. Kizárólag ebben az esetben lehet a megállapított nyugdíj összege a havi átlagkeresetnél magasabb. "

Jól értem, hogy esetleg 65 éves koromra csak 20 év munkaviszonyom van, de nyugdíjba menés helyett még kB 4 évig dolgozom akkor vissza /fel tornázhatom a nyugdíjam 100% ra is?

Vagy valaki magyarázza el nekem.

nov. 13. 21:59
 1/2 anonim ***** válasza:
0%
Alapvetően jól. Ha 20 év munkaviszonnyal a nyugdíjkorhatár betöltése után 4 évet dolgozol és az idő alatt nem kérsz nyugdíjat, az 48 hónap, 24%, amit a 45%-hoz kell hozzáadni, összesen 69%.
nov. 13. 23:00
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen igen 8 at akartam írni. De akkor jól értelmeztem ezek szerint.
nov. 13. 23:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!