Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Magánszemélyek szoktak NAV...

Magánszemélyek szoktak NAV ellenőrzést kapni? van ilyen?

Figyelt kérdés

Sajnos a szakmámban szinte minden cég szürkezónásan fizet... tehát minimálbér, többi zsebbe... ez egyáltalán nem jó nekem sem, dehát nem tudok mit tenni ellene, az egész szakma ilyen...

nos mivel társbérlőkkel élek, nem érzem itthon biztonságban a készpénzemet, ezért minden hónapban be szoktam tenni a bankszámlámra azt is amit kp kapok...

De anyukám mindig azon parázik, és azzal paráztat engem, hogy mi lesz ha egyszer kapok egy NAV ellenőrzést, akkor hogy magyarázom meg ezt a pénzt... szóval az a kérdésem, hogy egyáltalán van e ilyen, én sosem hallottam még olyat, hogy magánszemélyt csesztetett volna ilyen formában a NAV

#adózás #NAV #szürkezóna
tegnap 21:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Természetesen szoktak.
tegnap 21:12
 2/9 A kérdező kommentje:
És akkor mi lenne a jó megoldás esetemben?
tegnap 21:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Betartani a hatályos törvényeket.
tegnap 21:46
 4/9 anonim ***** válasza:
A mi irodánkat már 100+ magánszemély keresete fel csak idén, mert a nav öt, mint magánszemélyt ellenőrizte. Szóval vannak bőséggel ilyen ellenőrzések.
tegnap 21:47
 5/9 A kérdező kommentje:
3#oké, és hogyan, ha az egész szakmam ilyen... nem én kértem, hogy úgy kapjam a fizetésemet, hogy egy hitelre se legyek képes, mert papíron csak minimálbért keresek elhiheted...
tegnap 21:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Esetleg jelezd a munkaltatonal, hogy 30-40%al kevesebb fizetest bevallalsz hogy normalisan adozzanak utanad.

Na gondolom ennyire azert mar nem vonz a dolog.

Két kis cégem van, irgalmatlanok az adóterhek. Szürkézni nem szoktunk. De pl most vettem fel egy uj senior embert, es tobb mint 600k-val nott a havi adoteher. Osztalekkent pedig ugye joval kevesebb lenne.

ma 04:13
 7/9 anonim ***** válasza:

"Magánszemélyek szoktak NAV ellenőrzést kapni? van ilyen?"

Miért ne szoktak volna?

Őket is bármikor kiválaszthatják utólagos ellenőrzés keretén belül.

A NAV nem lát rá a bankszámládra, a vagyongyarapodás vizsgálatát pedig a FIDESZ saját érdekében már eltöröltette.

Egyenlőre nyugi van...

ma 05:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Már hogy a faxba ne ellenőriznének magánszemélyeket?! Te eddig hol éltél? Kő alatt?
ma 05:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Persze, es eleg busasan buntetnek
ma 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!