Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A Nav látja e a bankszámlám?

A Nav látja e a bankszámlám?

Figyelt kérdés
Online órákkal kezdtem el foglalkozni nemrégen, amiért minden nap 5000 forintonként jönnek az összegek a magyar otp bankszámlàmra. Naponta kb 20 ezer forint, mikor mennyi. Gondolkodtam, hogy nyitok egy katát, az havi 50 ezer lenne, de nem tudom, meddig lesz az óráimra igény. Van rá esély, hogy megnézik az otp számlám, és megbüntetnek?

tegnap 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van. A vállalkozást meg akármikor lehet szüneteltetni, ha úgy adódik
tegnap 21:00
 2/5 anonim ***** válasza:

"Van rá esély, hogy megnézik az otp számlám, és megbüntetnek?"

Ha valaki bejelentést tesz a szabálytalanul megszerzett bevételeddel kapcsolatban, akkor van rá esély...

ma 05:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Adószámos magánszemélyként is tudsz adózni.

A tanítványoknak kötelező volna számlát adnod.

ma 06:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Van hallgatói jogviszonyod vagy munkahelyed?
ma 10:08
 5/5 anonim ***** válasza:

#3: "Adószámos magánszemélyként is tudsz adózni.

A tanítványoknak kötelező volna számlát adnod."

Egyik mondatod sem igaz!

Viszonylag kevés esetben lehet adószámos magánszemélyként gazdasági tevékenységet végezni. A rendszeres online órák eladása nem tartozik ebbe a körbe, ott minimum egy egyéni vállalkozás kell.

Nem kötelező számlát adni a tanítványoknak. Valamiért az emberek egy jelentős része azt hiszi, hogy minden vállalkozó mindenről köteles automatikusan számlát adni... Ez nincs így. Vagy a nyugtával kevered, mert azt valóban köteles adni.

ma 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!