Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha külföldön van főállásom,...

Ha külföldön van főállásom, akkor itthoni adózás vállalkozásnál?...

Figyelt kérdés

Itthon indítanék egyéni vállalkozást, miközben külföldön főállásban dolgozom. Értelemszerűen külföldön fizetem az adókat, ott van biztosításom, stb.

Ilyen esetben, ha a vállalkozásom mellékállásnak minősül, akkor ugyanaz vonatkozik rám, mint arra, aki Magyarországon rendelkezik főállással és vállalkozik mellette? Csak mert ugye akkor itthon nem fizetnék alapból adókat (tb, szocho,stb)

Kérdeztem könyvelőt, kettőt is, de eléggé bizonytalanok voltak a külföldi rész miatt és nem is teljesen ugyanazt a választ adták.

Elsősorban olyan érdekelne, aki hasonló helyzetben van/volt, és tapasztalatból beszél.

nov. 7. 20:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

8: tanácsadó cég meg fogja tudni mondani, ahogy írtam (Rödl, RSM, KPMG stb). Az egyedül dolgozó könyvelők jellemzően nem ilyesmivel foglalkoznak. De egy írásbeli tanácsadás, amiért vállalják is a felelősséget, elég drága.

Nincs esetleg rokonod, akinek a nevén futhatna a vállalkozás? Főállású vagy nyugdíjas?

nov. 7. 22:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Az egyedül dolgozó könyvelők jellemzően nem ilyesmivel foglalkoznak.

Hát, ehhez képest én, az egyedül dolgozó könyvelő rakom rendbe a nagyok elcseszett dolgait...

nov. 9. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!