Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adót hogyan tudok vissza...

Adót hogyan tudok vissza téríteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 15 évesen dolgoztam nyári munkán 2 éve, azt tudom hogy vissza lehet még téríteni, de kell hozzá szülő? Illetve ezt mit követően tudom megtenni/mi kell hozzá? Mit kell mondani? 170.000ft vontak 2 honap alatt🙂🙂🙂
okt. 31. 19:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"Sziasztok, 15 évesen dolgoztam nyári munkán 2 éve, azt tudom hogy vissza lehet még téríteni, de kell hozzá szülő?"

Ha még nem vagy nagykorú, akkor kell hozzá a törvényes képviselő. Ha ez a szülőd, akkor ő kell hozzá.

Nekem is furcsa, hogy 2 hónapra 170 ezer SZJA-t vontak volna, de ha te ezt állítod, akkor biztosan úgy van.

Másik furcsa dolog: Elég régóta a NAV készít bevallási tervezetet. Abban ennek szerepelnie kellett volna. Nem nézted meg, hogy visszajáró volt benne, vagy sem?

Végülis mindegy. Bár annyira mégsem.

Ugyanis ilyen jellegű eltérésnél a bevallást önellenőrzés keretén belül lehet módosítani. Viszont ott ismerni kell azt a bevallást, amit módosítani szeretnél. Hogy fogsz csinálni önellenőrzést, ha nincs tudomásod az eredeti bevallásban feltüntett adatokról, amiket módosítanod kellene?

Hát... kíváncsi vagyok a végeredményre... Főleg 2 év után...

nov. 1. 06:52
 12/23 A kérdező kommentje:
Vegeredmeny.. bent voltam, elvileg par honapon bellul ki lesz utalva 120-140 ezer forint, a tobbi tb elvileg amit kotelezo fizetnem nekem is.
nov. 3. 18:16
 13/23 anonim ***** válasza:
Hol a #&@#@-ban voltál mégis bent a hosszúhétvége alatt?
nov. 3. 19:57
 14/23 anonim ***** válasza:

Eleg vicces hogy nem konkret osszevet irsz. Ha bent voltal valahol ott nyilvan konkret osszeget mondanak es nem egy tol ig osszeget.

Es az onellenorzes utan 30nap utan utal nav.

nov. 4. 01:55
 15/23 anonim ***** válasza:

Valóban egyre furibb ebben a dologban minden. :)

Bemész a NAV-hoz, amikor sehol nincs ügyfélszolgálat nyitva.

Önellenőrzés elkészítése nélkül - állítólag - visszautalnak mindent pár hónapon belül úgy, hogy az önellenőrzés benyújtását követő 30 napon belül utalna csak a NAV.

Arról már nem is beszélve, hogy a járulék mértéke magasabb (18,5 %), mint maga az SZJA mértéke (15 %), tehát a neked visszajáró és az ott maradó összeg aránya sincs egymással köszönőviszonyban. Magyarul pont fordítva kellene lennie.

De hát te biztosan tudod, hogy mi történik körülötted...

nov. 4. 05:22
 16/23 anonim ***** válasza:
A kerdezo valoszinuleg analfabeta es ket ertelmes mondatot nem bir leirni...
nov. 4. 05:26
 17/23 anonim ***** válasza:

16-os!

Nem az. Csak 17 éves. Pontosan a korának megfelelő ésszel...

nov. 5. 04:28
 18/23 A kérdező kommentje:

Ertetlenkedoknek😌…

Csutortokon voltam bent, nem tudok 0-24 itt logni mint ti, ajanlom kicsit foglalkozzatok a csaladotokkal is.. nos vissza terve, nem vagyok analfabeta, de ezt te csak nev nelkul mered leirni valoszinu, mer te tenylegessen analfabeta lennel ezek utan🙂kaptam egy pappirt, elvileg december 1-10 kozott megerkezik a bankszamlamra🥰 147.680ft

nov. 5. 20:43
 19/23 anonim ***** válasza:

Hallod, csutortok este irtad ki a kerdest.

Akkor melyik csutortokon voltal te bent?

Kis kamus bohoc.

nov. 5. 20:56
 20/23 anonim ***** válasza:

Az is vicces hogy vasarnap is azt irtad hogy 120 140kozott es hogy voltal bent, amikor pentek munkaszuneti nap volt.. hetvegen meg te sehova nem mesz.

Aztan mara mar konkret osszeged van..

Mire jo hazudni?

Mar az is rohej hogy brutto 1milliot kerestel ket honap alatt. Ugyanis ekkora osszegnek a szjaja 150k.

Felnott emberek nem keresnek ennyit, nem hogy egy csicska 15eves, aki kepes leirni hogy "pappir"

nov. 5. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!