Első hónaptól is kell fizetni?
Figyelt kérdés
Most kezdenék bele saját vállalkozásba,csak az lenne a kérdésem, ha kiváltom az engedélyt , már az első hónaptól is kell fizetnem az adót?
Ha pl.nem jön össze semmi még egy két hónapig?
okt. 26. 16:47
1/7 anonim válasza:
Adó (SZJA) nem, de járulékokat az első naptól. Meg kamarai tagdíjat is. No és hipát is, ha a székhelyed önkormányzata igényli azt.
2/7 anonim válasza:
Igen. Mindent, az első perctől kezdve.
3/7 anonim válasza:
igen. Senkit nem érdekel, hogy lesz e bevételed vagy sem, ezért is vállalkozás.
4/7 anonim válasza:
Akkor kell kiváltani, amikor összejönnek a dolgok :)
5/7 A kérdező kommentje:
Csak amikor rákérdeznek ,hogy vállalkozó vagyok e, akkor nem tudom azt mondani ,hogy igen, ha nincs kiváltva az engedélyem.
okt. 27. 08:58
6/7 anonim válasza:
Azt viszont tudod neki mondani, hogy bár nem váltottam ki előre, de ha szükséges akkor holnap ki tudod váltani, hisz ügyfélkapun kb. 15 perces story.
7/7 Sandol válasza:
A legfontosabb kérdést nem tették fel. Főállásban csinálnád? Mert ha van tanulói jogviszonyod, 36 órát meghaladó munkaviszonyod, vagy cégben vagy társas vállalkozó, akkor adózástól függ, hogy mikor kell adót és járulékot fizetned. Ha főállásban csinálod, akkor az első perctől kell, mert vannak minimum járulékok, amik vonatkoznak rád.
A kamarai hozzájárulást azonnal be kell majd fizetned. Iparűzési adó is indul, de azt csak a következő évben kell fizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!