Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Akik jártasak a digitális ID...

Akik jártasak a digitális ID témában… ?

Figyelt kérdés

1. Szerintetek idővel ügyfélkapu+-t is meg fogják szüntetni? (Január 15.-től az ügyfélkapu+ és a digitális ID.-vel lehet otthonról ügyet intézni).

Tehát a sima bejelentkezés megszűnik, és akik nem akarnak még digitális id-t annak ott lesz a + de ahhoz kell egy alkalmazás ami adja a megerősítő kódot.

2. Olvasom, hogy a digitális aláírás már most megszűnt Szeptemberben, aki időben kérte, az kapott két évet, utána már csak a DÁP felhasználok tudják használni, ez igaz?

okt. 15. 06:47
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Elvileg a bankok is bekerülnek a rendszerbe…

Ez hogy fog kinézni? Fogom tudni használni a bank mobilalkalmazását majd DÁP nélkül, vagy ahhoz is kell majd? Olvastam valamit még pár hónapja, hogy a banki bejelentkezés? is össze lesz kötve? Ez igaz?

okt. 15. 13:01
 12/16 anonim ***** válasza:

#10 - a könyvelési szerződésben ki kell térni az ügyfélkapu kezelésre is. Ha meghatalmazott a könyvelő és nem őt érintő a doksi, akkor legyen lefektetve a szerződésben, hogy e-mailezze tovább neked. Sőt, nagyon sok könyvelő használ már tárhelykezelő szoftvereket, amikben ezt automatizálni lehet, vagy max egy kattintással tovább lehet küldeni. Manapság ez már nem nagyon kunszt szerintem.

Kérdező: a banki rendszerek integrálásáról a dápba még nem hallottam. De max azt tudom elképzelni, hogy opcióként lesz ott, kötelezővé (főleg a külföldi tulajdonú bankok) nem fogják tenni szerintem.

okt. 15. 13:19
 13/16 anonim ***** válasza:

A DÁP honlapján a következőket adták közre ->

Muszáj lesz használnom a Digitális Állampolgár mobilalkalmazást?

Természetesen nem, de számos helyzetben megkönnyítheti az életed. Ha nem szeretnéd használni a Digitális Állampolgár mobilalkalmazást, továbbra is választhatod a megszokott személyes vagy online ügyintézési lehetőségeket.

Mi lesz azokkal a felületekkel, amiket eddig használtam?

Az állami weboldalak – például a magyarorszag.hu vagy az eeszt.gov.hu – és alkalmazások továbbra is megmaradnak.

Jó hír, hogy a Digitális Állampolgár mobilalkalmazással e-mail cím és jelszó nélkül, QR-kóddal is bejelentkezhetsz majd az azonosítást kérő állami weboldalakra és alkalmazásokba.

okt. 15. 17:45
 14/16 A kérdező kommentje:

“Muszáj lesz használnom a Digitális Állampolgár mobilalkalmazást?

Természetesen nem, de számos helyzetben megkönnyítheti az életed. ”

Hát persze, nem muszáj…DE!!!! Ez is olyan lesz mint az ótásnál? Nem kéred, akkor elküldenek a munkahelyről, és az étterembe se engednek be leülni?

okt. 15. 17:55
 15/16 anonim ***** válasza:

Azért nem repesek, hogy egy állami appot (amit nyilván alulfizetett, tehetségtelen programozók írtak, akik máshova nem kellenek) kell majd használni, de ha QR kóddal be lehet lépni jelszó meg miegyéb helyett, az azért könnyebbség.

Mondjuk azt továbbra sem értem, hogy az ÜK+ 2FA megoldása miért nem elég.

okt. 15. 18:07
 16/16 anonim ***** válasza:
Azért, mert így legalizálva lett újabb pár millárd az idomsoft felé :)
okt. 15. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!