Ez csalásnak számít?

Figyelt kérdés

Volt egy ingatlanrészem ami eladódodott pár éve, Magyarországon. Az én nevemen volt. Mikor eladódott, az anyám kontójára tettem a pénzt, mivel tartoztam neki, plusz hogy ő tatarozta az ingatlant.

Ez a pénz hivatalosan mégis az enyémnek számít, ( pl banki hitel csődbe megy) ha adósságaim vannak es csinálnak egy vagyonfelmérést?

Vagy ha segelyt kérek ?

okt. 11. 08:56
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Vagy elfogadják a magyarázatot, hogy tartoztam es emiatt mondtam le a pénzről?
okt. 11. 08:57
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
Úgy képzelted, hogy nem költheted el a pénzed, mert majd egyszer valaki számonkéri, hogy hol van...?
okt. 11. 09:15
 3/15 A kérdező kommentje:
Nem. De mindegy. Aki érti, érti
okt. 11. 09:21
 4/15 Krampusz1 ***** válasza:
28%

Nem, ez már nem a te pénzed.

Lehet arra gondolsz, hogy tartozásaid vannak, és követelheti a bank azt a pénzt anyukádon, mert te szándékosan fedezet elvonást végeztél, hogy a hitelezőid elől elrejtsd a vagyont?

Nyugodtan mondhatod, hogy tartoztál anyukádnak, és ez volt felé a fedezet, stb, így voltatok megegyezve....de ha már akkor is tartoztál másoknak, és tényleg csak azért csináltad, hogy elrejtsd előlük...akkor háááát...

okt. 11. 09:30
 5/15 anonim ***** válasza:
81%

Elég érdekes lenne, ha kettőnk közül én lennék az, aki nem érti... :) :) :) :) :)

Akkor hogy képzelted a dolgot, avass be minket is!

okt. 11. 09:31
 6/15 A kérdező kommentje:
Tartoztam anyukámnak is, es masoknak is, ez az igazság. Döntenem kellett.
okt. 11. 09:33
 7/15 Krampusz1 ***** válasza:

[link]

Szerintem ha a lakás nem volt konkrétan beígérve fedezetként, akkor nem követted el, azonban a tartozásod nyilván továbbra is fennáll.

okt. 11. 09:37
 8/15 A kérdező kommentje:

A lakás nem volt beígérve fedezetként sehova. Ingatlanrészről van szó.

Már 4 éve lezajlott az eladás .

De így jogosult vagyok segélyre kulföldön? Mert ott vannak a tartozások

okt. 11. 09:41
 9/15 Krampusz1 ***** válasza:
Akkor ok...így okénak látszik....Persze, szerintem a tartozásaid pont indokoltá is teszik hogy miért van szükséged segélyre.
okt. 11. 09:55
 10/15 anonim ***** válasza:

Ha eladódott az ingatlan és az áràt neked utalták és te továbbutaltad anyádnak, akkor már nem a te pénzed költés szempontjából. Tartozás szempontjából viszont utánamehet a pénznek a behajtó.

Viszont ha utalva kaptad az ingatlanrész árát, netán kp-ban és így kivetted bankból hogy kinek adtad senki nem tud már utánajárni. Amúgy is régen volt, kit érdekel az már segély szempontjából? Mondhatod azt is hogy rég felélted.

okt. 11. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!