Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha egy cégnek van bitcoinja,...

Ha egy cégnek van bitcoinja, azt ki lehet venni osztalékként?

Figyelt kérdés
Vagy csak úgy, ha előtte átváltják? Bitcoin csak példa, nevezük kriptodevizának. Józan ésszel azt gondolnám, hogy elég a kivét lekönyvelési napjának árfolyamát figyelembe venni és az alapján leadózni. De mondhatnék aranyat is igazából.
szept. 14. 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%
Igen. Ha van és eladod, akkor azt könyvelni kell. Ha kiveszed, akkor azt is.
szept. 14. 21:45
 2/11 A kérdező kommentje:
Lehet félreérthetően fogalmaztam, én úgy gondoltam a kivételt, hogy maradna bitcoinban. Tehát nem váltanám át. Így is lehet?
szept. 14. 22:13
 3/11 krwkco ***** válasza:

Ha a cég irányítója vagy, akkor a könyvelő megmondja, hogy hozhat-e ilyen határozatot a közgyűlés. De szerintem nem. Az osztalékot pénzben kell kifizetni, nem a cég vagyontárgyaiban.

Ha részvényed van, akkor az osztalékot nem kivenni fogod, hanem kiutalják.

szept. 14. 22:53
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem #3, az osztalékot pénzben kell meghatározni, de vagyontárggyal is ki lehet úgymond fizetni. Legalábbis a legtöbb tulajdonos îgy gondolja, de gyakorlatilag olyankor két ügylet kompenzációja történik.
szept. 14. 23:17
 5/11 anonim ***** válasza:
Minden ceg magyarorszagon forintba konyvel. Lehet nem kell atvaltsd adott napon, de aznapi kozep arfolyammal valszeg at kell szamold es az szerint adozz
szept. 15. 05:04
 6/11 A kérdező kommentje:
Ez rendben van, de megtarthatom bitcoinként akkor ezek szerint, köszönöm szépen. Semmi szükség, hogy a zs. bankok vagy a kriptotőzsdék nyerészkedjenek, aztán újra visszaváltsam.
szept. 15. 05:23
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem akkor készpénzben tartsd a zsidó kriptopénzed, te barom.
szept. 15. 05:37
 8/11 A kérdező kommentje:
Nyugodj meg, nemsokára indul a vonatod...
szept. 15. 06:08
 9/11 krwkco ***** válasza:

"Nem #3, az osztalékot pénzben kell meghatározni, de vagyontárggyal is ki lehet úgymond fizetni."

Igazad van.

Rákerestem: osztalék kifizetése természetben

szept. 15. 09:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Lehetséges az osztalékot nem pénzben teljesíteni. (Dividend in kind)

A nemzetközi számviteli standard foglalkozik is az ilyen tranzakciók elszámolásával.

A magyar ptk is megengedi, hogy vagyontárgy formájában történjen meg az osztalék teljesítése, azonban ilyenkor felmerül a visszterhes vagyonátruházási illeték kötelezettség - emiatt lehet Magyarországon kevéssé gyakori…

szept. 15. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!