Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Pálinkafőzés adókedvezmény?

Valaki : kérdése:

Pálinkafőzés adókedvezmény?

Figyelt kérdés

Egy rokonom pálinkát főz, és azt kérte tőlem, írjak alá valamit, hogy 2x vehesse igénybe az erre járó adókedvezményt. A lakcímemre. Az a baj, hogy ez lehet, hogy nem törvényes, illetve albérletben lakom, nem szeretném, ha a főbérlőm azt hinné, itt főzök pálinkát. Azt se tudom, kell-e az engedélye.

Nem akarok a rokonnak nemet mondani, segítek, ha tudok, de ez nekem nem tetszik. Tud erről valaki valamit?

aug. 27. 14:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy összekevered azzal, hogy egy ember csak 50 litert főzethet ki. Ha 2 emberrel van szó akkor ez 100 literre megy fel. Már miért járna adókedvezmény pálinkafőzésre?
aug. 27. 14:53
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, lehet

De a főbérlőmnek ez nem jön ki rosszul?

aug. 27. 15:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem ötven hanem 86 liter főzhető fejenként hivatalosan.

Nyilván csak adószamot kért tőled,kell a pálinkafőzdébe.

aug. 27. 18:21
 4/4 A kérdező kommentje:

Nekem azt mondta, lakcím kell

Amit eleve nem értettem, mert ő sem otthon főzi, hanem elviszi a gyümölcsöt és főzeti

Az adószámmal nincs bajom, csak a lakcímmel

Végre egy normális, kedves főbérlő, nem akarok semmit a háta mögött, de a kérdés meg furcsa lenne

aug. 27. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!