Családi adókedvezmény visszaigénylése a járulékalapból hogyan lehetséges?
Jövőre elvileg megduplázzak a családi adókedvezményt, és mivel egyedül igénylem vissza, feleségem gyesen lesz, az szja-m ezt nem fedezi.
Ilyen esetben olvastam, hogy a fennmaradó részt a járulékalapból is visszaigényelhetem, de mi ennek a menete?
Ezt a munkahelyen a hr intézi ugyan úgy mint mikor leadom az adókedvezményes papírt, vagy ehhez már könyvelő kellene?
Es ha könyvelő kell, akkor már munkahelyen le se kell adnom ezt az adókedvezményes nyomtatványt mindent vele csináltassak?
Nagyon szépen köszönöm ha valaki segít, cikket is linkelhettek, ha lesz időm szívesen tanulmányozom.
Erről lemaradtam, mindenestre jó tisztában lenni a lehetőséggel, ha egyszer úgy adódna.
"Akkor csak ugyan azt a nyomtatványt adom le, mint amikor csak az szja-ból írják jóvá? "
A nyomtatványon van egy olyan rész, ahol jelölni kell azt, hogy a járulékra vonatkozóan is kéred év közben érvényesíteni a kedvezményt. Ha azt jelölöd, akkor annak megfelelően fogja a munkáltató számfejteni a béred. Ha nem jelölöd, akkor csak az SZJA összegénél fogja figyelembe venni.
Az év közben érvényesíteni nem akart, vagy nem tudott kedvezményt pedig az év végi adóbevallás keretén belül utólag tudni rendezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!