Áfa tartozás esetén a NAV mennyi idő után inkasszál?
Figyelt kérdés
Nem számoltam a beszállítónk 1 hónapos leállásával, így a múlt havi ÁFA csak 30%-át tudtam befizetni. Valószínűleg 2-3 hét múlva lesz lehetőségem pótolni a maradékot. Jellemzően mennyi idő után szoktak fizetési felszólítást/inkasszót küldeni ilyen esetben? Illetve most tudtam meg, hogy van lehetőség halasztási/részletfizetési kérelemre, de ezt csak pár nap múlva tudom beadni. Köszönöm a válaszokat!aug. 24. 19:06
1/4 anonim válasza:
Egyszer banki hiba nem ment át az áfa utalásunk, ha jól emlékszem kb 2 hét után kaptunk fizetési felszólítást és még abban volt vagy 2 hét határidő.
2/4 anonim válasza:
Mi köze az áfádnak a beszállítód leállásához?
3/4 A kérdező kommentje:
2/2 készlethiány=bevételkiesés. A kérdésemre is tudsz válaszolni?
aug. 24. 19:40
4/4 anonim válasza:
Inkasszót kizárólag végrehajtási eljárás keretén belül ad ki a NAV. Minden ilyen végrehajtási eljárást megelőz kötelező jelleggel egy fizetési felszólítás, amelyben egy határidőt adnak meg a befizetéshez. Ha az eredménytelenül telik el, utána bármikor megindíthatják újabb értesítés nélkül a végrehajtást és már inkasszálhatják is a bankszámlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!