Mit írjak be a bejelentö lapra a ha több munkahelyem is volt?
Nem kell külön felvezetni semmit. A legelső biztosítási jogviszony napját írd be kezdő dátumnak és csatold hozzá a külföldi biztosító(k) igazolásait. Ha ez 20 évvel ezelőtti dátum, akkor azt.
Még több bejelentő lap sem kell hozzá. A NEAK megoldja ez alapján is. Tök mindegy, hogy hány tartományban és hányszor voltál biztosítva.
Rendben, nem megyek hozzád. Ha az egészségbiztosítónál jársz, gyere nyugodtan hozzám, én rugalmas vagyok évtizedek óta.
Semmilyen jogszabály nem írja elő, hogy minden egyes külföldi biztosítónál fennálló biztosítást be kell külön jelenteni a NEU.70 lapon. Nekem elég az elsőt, és hozzá csatolni a bármennyi biztosító igazolását, akár nem folyamatos biztosítási időszakokra is. Én meg tudom úgy is csinálni, hogy mennyit kell (egyáltalán kell-e) járulékot előírni az ügyfélnek, vagy mennyit kell törölni belőle. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!