Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit írjak be a bejelentö...

Mit írjak be a bejelentö lapra a ha több munkahelyem is volt?

Figyelt kérdés
Követel tőlem a Nav 150 ezret TB-re.A NEAK-hoz akarom beküldeni igaz utólag azt a bejelentö lapot amivel igazolom hogy külföldön voltam és ott voltam biztosított. A gondom az hogy ott van hogy biztosítás kezdete.Oda nem tudom mit irjak mert a 3 év alatt külföldön ugy 3 különböző helyen dolgoztam amik között volt par hónap szünet is,amikor is akkor nem volt külföldön sem biztosításom. Melyik idöszakot irjam be akkor a biztositás kezdetének?

aug. 17. 19:35
 1/8 anonim ***** válasza:
A legelső jogviszony napját. Tehát azt a napot, amikor legelőször külföldön biztosításod keletkezett. Csatold hozzá a külföldi biztosító igazolásait, az alapján majd sorban végigveszik a különböző időszakokat, figyelembe véve a kieső időket is.
aug. 17. 19:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Esetleg felvezetni az összes időszakokat egymás alá sorrendben. A biztosítónak viszont ugyan annak kell lennie, mert ha nem, akkor külön bejelentő kell.
aug. 17. 20:48
 3/8 A kérdező kommentje:
Két külömböző tartományban voltam Ausztriaban.Burgenland,Steiermark.
aug. 17. 21:25
 4/8 anonim ***** válasza:
34%

Nem kell külön felvezetni semmit. A legelső biztosítási jogviszony napját írd be kezdő dátumnak és csatold hozzá a külföldi biztosító(k) igazolásait. Ha ez 20 évvel ezelőtti dátum, akkor azt.

Még több bejelentő lap sem kell hozzá. A NEAK megoldja ez alapján is. Tök mindegy, hogy hány tartományban és hányszor voltál biztosítva.

aug. 18. 04:58
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
aug. 18. 15:25
 6/8 anonim ***** válasza:
A 4-esre válaszul, ha az egészségbiztosítónál jársz, mert probléma van, akkor ne az én asztalomhoz gyere.
aug. 24. 21:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Rendben, nem megyek hozzád. Ha az egészségbiztosítónál jársz, gyere nyugodtan hozzám, én rugalmas vagyok évtizedek óta.

Semmilyen jogszabály nem írja elő, hogy minden egyes külföldi biztosítónál fennálló biztosítást be kell külön jelenteni a NEU.70 lapon. Nekem elég az elsőt, és hozzá csatolni a bármennyi biztosító igazolását, akár nem folyamatos biztosítási időszakokra is. Én meg tudom úgy is csinálni, hogy mennyit kell (egyáltalán kell-e) járulékot előírni az ügyfélnek, vagy mennyit kell törölni belőle. ;)

aug. 25. 14:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Én egy szóval nem mondtam, hogy ezt bármi is előírná, azon meg már meg sem lepődök hogy az eljárási mindenben és mindenhol más.
aug. 25. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!