Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 1 hónapot nem fizettem, hol...

1 hónapot nem fizettem, hol lehet megnézni online a tb tartozást, ha munkanélküli vagyok?

Figyelt kérdés
Most 3-4 hónapig nem tervezek dolgozni, családi okok miatt, június végéig voltam szerződésben, én hülye meg elfelejtettem a júliusi tb-t kifizetni. Ha jól olvastam 12-éig kellett volna, viszont ha erre jön kamat azt hol látom mennyit fizessek? Nézegettem ügyfélkapun, tárhelyre se jött semmi felszólítás. Kicsit buta vagyok ehhez.
aug. 17. 12:23
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
45 napig van passzív tb ellátás a megszűnt munkaviszony után. Ezután, ha egyéb módon nincs tb jogosultsàgod (pl.àllaskeresesi járadék által), akkor tényleg fizetned kell járulékot, amíg újra munkába nem állsz.
aug. 17. 12:54
 2/8 anonim ***** válasza:

Itt tudod megnézni:

[link]

Ha bármilyen, lejárt esedékességű tartozásod van a NAV felé, az itt látszik. Ha túlfizetésed van, az is.

aug. 17. 13:59
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Annyi oldal van már, hogy nem találtam.
aug. 17. 16:20
 4/8 anonim ***** válasza:

"45 napig van passzív tb ellátás a megszűnt munkaviszony után"

Pontatlan az információ.

Annyi napig van a megszűnt jogviszony után passzív időszak, amíg a megszűnt jogviszonyt fennállt, de maximum 45 napig. Tehát ha csak 18 napig állt fenn a jogviszony, akkor utána csak 18 napig van passzív időszak, nem tovább.

A késedelmi pótlékot mindig a következő év november 15-én írják elő. Tehát ha idén volt elkésett befizetésed, akkor azt majd csak jövő november 15-én írják elő. Ha a késedelmi pótlék nem éri el az 5 ezer forintot, akkor elő sem fogják írni.

aug. 17. 19:34
 5/8 A kérdező kommentje:
De akkor az nem tud kamatozni? Mindig fix a késedelem? Mármint ha jövő évre írják elő, de hogy fizessem be, ha nem tudom mennyi az összeg?
aug. 18. 11:41
 6/8 anonim ***** válasza:

A késedelmi pótlék előírásáról kapnak az adózók írásban értesítést a NAV-tól. Ha jövőre íródik elő, akkor a jövő évben értesít róla a NAV.

Ha csak 1 hónapnyi elmaradásod van/lesz, akkor az nem fogja elérni késedelmi pótlékban az 5 ezer forintot, tehát nem fog jövőre sem előíródni késedelmi pótlékod.

Itt a NAV kalkulátora a késedelmi pótlék számítására vonatkozóan.

Beírhatod, hogy mikorra kellett volna megfizetned (kezdő dátum), és valójában mikor fizetted meg (végdátum). Kiszámolja, hogy akkor mennyi késedelmi pótlék kötődik ahhoz az összeghez, amit beírtál hozzá.

Én beírtam, hogy 11 300 forintot 2024. július 12. helyett augusztus 19-én fizettem meg. 140 forint késedelmi kamat társul hozzá. Tehát ezt elő sem fogják írni, ha többet nem késel a befizetéssel.

Tervezi a kormány, hogy nem csak évente számolnak fel az adó- és köztartozásra késedelmi pótlékot, mert eléggé aggályos, hogy idei évben rendezed a dolgaidat, majd 1 év múlva lesz megint "ügyed" a NAV-nál a késedelmi pótlékok miatt. Egyenlőre a tervnél még megállt a kivitelezés. :)

aug. 19. 07:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Kalkulátor lemaradt. Bocsi! :)

[link]

aug. 19. 07:05
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi! Annyi minden van, amiről nem tudok :)

Nagyon köszi, tényleg!

aug. 21. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!