Mi a Forex ETÜ adóbevallás megfelelő menete?
Igen. Magánszemélyeknek van egy könnyebbség:
"SZJA tv. 5. § (4) b) a magánszemély – választása szerint – az adóelőleg, adó megállapításához a bevétel, illetve a kiadás forintra történő átszámítására a bevétel megszerzése napját megelőző hónap, illetve a kiadás teljesítésének napját megelőző hónap 15. napján érvényes MNB hivatalos devizaárfolyamot, olyan külföldi pénznem esetében, amely nem szerepel az MNB hivatalos devizaárfolyam-lapján, az MNB által közzétett, euróban megadott árfolyamot alkalmazza."
Én le szoktam kérni pdf-ben a trade-eket. Kimásolom az egészet, mint szöveget. Kicsit pofozgatom szövegszerkesztővel, ha kell és bemásolom egy excelbe. Mert az exportált kimutatás nem mindig jó formát vesz fel..
Havonta összegzem, melléírom az előző havi árfolyamot és még egyszer összegzem. Kb. 1 óra munka.
Én két hónapja kezdtem a Forex kereskedést és tudom, hogy odébb van még a bevallás, de szeretném még az elején átlátni a megfelelő adózás menetét a későbbi rosszulléteket megelőzendő...
Eddig minden zárt poziciót az aznapi árfolyam szerint váltottam át.
"Eddig minden zárt pozíciót az aznapi árfolyam szerint váltottam át."
Azt is lehet, csak munkásabb. És a bevalláshoz kell, hogy legyen egy olyan -az értékpapírkezelőtől származó- dokumentumod, ami az egész évet átfogja. És akkor vagy egyesével ellenőrzöd, hogy minden trade szerepel-e a napi számításodban vagy az éves dokumentumot felhasználva új számítást készítesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!