Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi időtől kezdve hajt...

Mennyi időtől kezdve hajt végre a NAV tartozásokat?! Például ha van egy múlt havi elmaradt TB járulékom, azért is lehetek végrehajtás alatt?!

Figyelt kérdés
Személyesen nem tudták, vagy csak direkt nem akarták elmagyarázni....
2024. aug. 14. 17:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Személyesen nem tudták?

Pár kattintás és adják a csekket.

2024. aug. 14. 18:05
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
2024-ben egy nap késésre is tolják az inkasszót. A költségvetés összeomlott tavaly.
2024. aug. 14. 18:54
 3/12 anonim ***** válasza:
31%

"A költségvetés összeomlott tavaly."

Erről tudsz bővebbet mondani?

" tolják az inkasszót"

Ahhoz kellene tudniuk, mi a számlaszámod. De azt nem tudják, ugye.

Meg be is kell tartani a behajtási protokollt, tájékoztatás, többszöri felszólítás.

2024. aug. 14. 19:57
 4/12 A kérdező kommentje:
Tudna valaki a kérdésemre vaszolni? Voltam bennt személyesen, de direkt hülyének nézett az ügyintéző.
2024. aug. 14. 20:49
 5/12 A kérdező kommentje:
Azért is lehetek végrehajtás alatt, mert például a múlt havi elmaradt TB járulékommal tartozok?!
2024. aug. 14. 20:50
 6/12 A kérdező kommentje:
Ezt azért nem igazán tudom elhinni, de ő állította.
2024. aug. 14. 20:51
 7/12 krwkco ***** válasza:

Nekem volt SZJA tartozásom. 1 hónappal később küldtek egy levelet, hogy fizessem be, de már a NAV végrehajtói számlájára. Ez volt az első értesítés ebben az ügyben. Befizettem és nem volt egy fillér plusz költség sem.

Szóval talán átkerülhetett a tartozásod a NAV végrehajtói részére, de ilyen enyhe formában.

2024. aug. 14. 22:55
 8/12 anonim ***** válasza:
5: Én válaszoltam!!!! Legalább 3 hivatalos levelet kell kapnod még az ELŐTT, hogy elkezdődne egy végrehajtási eljárás!!!
2024. aug. 15. 00:18
 9/12 anonim ***** válasza:
56%

"Azért is lehetek végrehajtás alatt, mert például a múlt havi elmaradt TB járulékommal tartozok?!"

Tulajdonképpen igen, ha az a tartozás meghaladja a 10 ezer forintot.

10 ezer forint alatt nem indít végrehajtást a NAV.

10 ezer és 200 ezer forint között kizárólag inkasszót tehet a bankszámládra, valamint a jövedelmedet tilthatja.

200 ezer felett már totális végrehajtás folyhat (bármilyen vagyontárgyad lefoglalható).

Az eljárás "előszele" a fizetési felszólítás. Ha a fizetési felszólításban kikötött határidőre nem fizeted meg a tartozást, bármikor elindíthatják a végrehajtást további előzetes értesítés nélkül.

Azt, hogy végrehajtás alá kerültél vagy sem, többnyire abból tudhatod meg, hogy a NAV "követeléskezelési", vagy "végrehajtási" osztályától kapod onnantól kezdve a vele kapcsolatos iratokat.

Semmiféle "3 hivatalos levél", meg ilyesmi nincs.

Az van, amit fentebb leírtam.

Tehát a válaszom, ha a "tb. járulékod" meghaladta a 10 ezer forintot és nem fizetted meg a fizetési felszólításban megadott határidőn belül az elmaradásodat, akkor bizony bármikor megindítható a végrehajtás ellened. Ez kapásból 10 ezer forint végrehajtási költségátalány kiszabásával jár együtt.

2024. aug. 15. 02:54
 10/12 anonim ***** válasza:

9:

Honnan tudja meg, van-e bankszámlád, és hogy mi annak a száma?

"bármilyen vagyontárgyad lefoglalható"

Ehhez hogy fognak hozzá?

2024. aug. 15. 05:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!