Mennyi időtől kezdve hajt végre a NAV tartozásokat?! Például ha van egy múlt havi elmaradt TB járulékom, azért is lehetek végrehajtás alatt?!
Személyesen nem tudták?
Pár kattintás és adják a csekket.
"A költségvetés összeomlott tavaly."
Erről tudsz bővebbet mondani?
" tolják az inkasszót"
Ahhoz kellene tudniuk, mi a számlaszámod. De azt nem tudják, ugye.
Meg be is kell tartani a behajtási protokollt, tájékoztatás, többszöri felszólítás.
Nekem volt SZJA tartozásom. 1 hónappal később küldtek egy levelet, hogy fizessem be, de már a NAV végrehajtói számlájára. Ez volt az első értesítés ebben az ügyben. Befizettem és nem volt egy fillér plusz költség sem.
Szóval talán átkerülhetett a tartozásod a NAV végrehajtói részére, de ilyen enyhe formában.
"Azért is lehetek végrehajtás alatt, mert például a múlt havi elmaradt TB járulékommal tartozok?!"
Tulajdonképpen igen, ha az a tartozás meghaladja a 10 ezer forintot.
10 ezer forint alatt nem indít végrehajtást a NAV.
10 ezer és 200 ezer forint között kizárólag inkasszót tehet a bankszámládra, valamint a jövedelmedet tilthatja.
200 ezer felett már totális végrehajtás folyhat (bármilyen vagyontárgyad lefoglalható).
Az eljárás "előszele" a fizetési felszólítás. Ha a fizetési felszólításban kikötött határidőre nem fizeted meg a tartozást, bármikor elindíthatják a végrehajtást további előzetes értesítés nélkül.
Azt, hogy végrehajtás alá kerültél vagy sem, többnyire abból tudhatod meg, hogy a NAV "követeléskezelési", vagy "végrehajtási" osztályától kapod onnantól kezdve a vele kapcsolatos iratokat.
Semmiféle "3 hivatalos levél", meg ilyesmi nincs.
Az van, amit fentebb leírtam.
Tehát a válaszom, ha a "tb. járulékod" meghaladta a 10 ezer forintot és nem fizetted meg a fizetési felszólításban megadott határidőn belül az elmaradásodat, akkor bizony bármikor megindítható a végrehajtás ellened. Ez kapásból 10 ezer forint végrehajtási költségátalány kiszabásával jár együtt.
9:
Honnan tudja meg, van-e bankszámlád, és hogy mi annak a száma?
"bármilyen vagyontárgyad lefoglalható"
Ehhez hogy fognak hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!