Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi időtől kezdve hajt...

Mennyi időtől kezdve hajt végre a NAV tartozásokat?! Például ha van egy múlt havi elmaradt TB járulékom, azért is lehetek végrehajtás alatt?!

Figyelt kérdés
Személyesen nem tudták, vagy csak direkt nem akarták elmagyarázni....
aug. 14. 17:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Személyesen nem tudták?

Pár kattintás és adják a csekket.

aug. 14. 18:05
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
2024-ben egy nap késésre is tolják az inkasszót. A költségvetés összeomlott tavaly.
aug. 14. 18:54
 3/12 anonim ***** válasza:
36%

"A költségvetés összeomlott tavaly."

Erről tudsz bővebbet mondani?

" tolják az inkasszót"

Ahhoz kellene tudniuk, mi a számlaszámod. De azt nem tudják, ugye.

Meg be is kell tartani a behajtási protokollt, tájékoztatás, többszöri felszólítás.

aug. 14. 19:57
 4/12 A kérdező kommentje:
Tudna valaki a kérdésemre vaszolni? Voltam bennt személyesen, de direkt hülyének nézett az ügyintéző.
aug. 14. 20:49
 5/12 A kérdező kommentje:
Azért is lehetek végrehajtás alatt, mert például a múlt havi elmaradt TB járulékommal tartozok?!
aug. 14. 20:50
 6/12 A kérdező kommentje:
Ezt azért nem igazán tudom elhinni, de ő állította.
aug. 14. 20:51
 7/12 krwkco ***** válasza:

Nekem volt SZJA tartozásom. 1 hónappal később küldtek egy levelet, hogy fizessem be, de már a NAV végrehajtói számlájára. Ez volt az első értesítés ebben az ügyben. Befizettem és nem volt egy fillér plusz költség sem.

Szóval talán átkerülhetett a tartozásod a NAV végrehajtói részére, de ilyen enyhe formában.

aug. 14. 22:55
 8/12 anonim ***** válasza:
5: Én válaszoltam!!!! Legalább 3 hivatalos levelet kell kapnod még az ELŐTT, hogy elkezdődne egy végrehajtási eljárás!!!
aug. 15. 00:18
 9/12 anonim ***** válasza:
57%

"Azért is lehetek végrehajtás alatt, mert például a múlt havi elmaradt TB járulékommal tartozok?!"

Tulajdonképpen igen, ha az a tartozás meghaladja a 10 ezer forintot.

10 ezer forint alatt nem indít végrehajtást a NAV.

10 ezer és 200 ezer forint között kizárólag inkasszót tehet a bankszámládra, valamint a jövedelmedet tilthatja.

200 ezer felett már totális végrehajtás folyhat (bármilyen vagyontárgyad lefoglalható).

Az eljárás "előszele" a fizetési felszólítás. Ha a fizetési felszólításban kikötött határidőre nem fizeted meg a tartozást, bármikor elindíthatják a végrehajtást további előzetes értesítés nélkül.

Azt, hogy végrehajtás alá kerültél vagy sem, többnyire abból tudhatod meg, hogy a NAV "követeléskezelési", vagy "végrehajtási" osztályától kapod onnantól kezdve a vele kapcsolatos iratokat.

Semmiféle "3 hivatalos levél", meg ilyesmi nincs.

Az van, amit fentebb leírtam.

Tehát a válaszom, ha a "tb. járulékod" meghaladta a 10 ezer forintot és nem fizetted meg a fizetési felszólításban megadott határidőn belül az elmaradásodat, akkor bizony bármikor megindítható a végrehajtás ellened. Ez kapásból 10 ezer forint végrehajtási költségátalány kiszabásával jár együtt.

aug. 15. 02:54
 10/12 anonim ***** válasza:

9:

Honnan tudja meg, van-e bankszámlád, és hogy mi annak a száma?

"bármilyen vagyontárgyad lefoglalható"

Ehhez hogy fognak hozzá?

aug. 15. 05:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!