Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért dolgoznak tanult emberek...

Miért dolgoznak tanult emberek ilyen kevés pénzért?

Figyelt kérdés

Olvastam egy cikket: [link]

Ilyeneket írnak, hogy 15 éve dolgozik, nyelvvizsgával, diplomával bruttó 420 a fizetése, meg hogy télen 18 fokban dolgozik, nyáron 40 fokban, meg hogy ők viszik az irodaszert meg a wc papírt.

Szerintetek miért vállalnak el ilyen munkákat az emberek úgy hogy van képesítésük? Ez elégíti ki az áldozatmentalitásukat? Nem látok épeszű okot. Olvastam egy kommentet hogy azért mert ott lehet lopni a napot, de nem hiszem hogy annyira kényelmes lenne hogy ellensúlyozza ezeket a körülményeket.

aug. 13. 22:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%

Még a napot sem lehet lopni, mert ahol lehet szívatják őket. (pl. home office teljes eltörlése)

Azt használják ki, hogy sokan nem mernek mozdulni. "Igaz, hogy szar, de legalább van egy biztos munkahelyem." Nagyon sokan gyerek mellett választják a közszférát, mert félnek, hogy a versenyszférában rossz szemmel néznék, ha sokat lenne betegszabin, vagy egyik napró másikra otthon kellene maradnia.

Vannak, akik azért maradnak, mert nincs önbizalmuk, hogy a végzettségükkel másütt is el tudnának helyezkedni (egyetemeken a büfészakok, vagy szerelemszakok).

Egyéb okok. Ha beszélgetsz egy közszférában dologozóval, biztosan fogsz egy egyedi történetet hallani arról, hogy ő miért ragadt ott.

aug. 13. 23:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokszor van jutalom is (évente 1x vagy akár 4x komolyabb összeg).

Én nem mentem el a NAV-hoz minimálbérért (50 000 Ft) frissdiplomásként akkor sem, ha mondták, hogy negyedévente az a szokás, hogy akár 2-3 millió Ft jutalmat is kiírhatsz magadnak.

Mert ez esetleges. Nincs benne a szerződésben, pletyka, és a légkör, a munka sem szívderítő, unalmas, száraz.

Elmentem művelődési területre, 2,5x annyiért, meg egy kisebb jutalomért évente 1x.

Ott rugalmas volt minden, jó a légkör, több hivatalos szünnap, lehetett részmunkaidőbe menni, fizetés nélküli szabira, stb., összességében nem volt rossz, és a "piacon" évekig nem találtunk 2 diplomával jobban fizető munkát, így kötöttünk ott ki, fiatalok.

aug. 14. 01:57
 3/12 anonim ***** válasza:
Nagyon sok mindenen múlik ki miért hol dolgozik. A pénz csak az egyik dolog. Az első munkahelyemen minimálbérért semmit nem csináltam, de ki tudtam építeni egy rendszert magamnak, amiből tudtam eleget keresni. Aztán elmentem egy multihoz, nem tetszett, elmentem egy másik helyre, az sem tetszett. A lényeg, hogy a végén a sok-sok munkahelyes tapasztalattal tudtam egy olyan tevékenységet találni, amiből nagyon jól meg lehet élni és most vállalkozóként ezt csinálom. Megérte a kezdeti alacsony fizetés? Utólag azt mondom igen.
aug. 14. 07:29
 4/12 anonim ***** válasza:
Bár én nem ezen a területen dolgozom, de szintén állami szférában. Itt nem jellemző a stressz vagy a túlzott nyomás. Elvégzed a munkát szépen-komótosan aztán talán van egy kicsi nyugi. Nem áll ott fölötted senki, hogy "nah mikorra lesz már kész"?! Versenyszférába azért egészen más, hajtani kell és előfordul túlóra. Valaki ezt nem is tudná csinálni, ha családja vagy gyereke van. Illetve az állami szféra egy biztos és stabil munkahely, itt nem fenyeget annak a veszélye hogy váratlan megszűnik a munkahelyed, ha átszervezés is van akkor max. másik területre átkerülsz és ennyi. Kinek merre billen a mérleg nyelve: akar sokat/többet keresni vagy fontosabbak a nyugodt és kiszámítható munkakörülmények.
aug. 14. 08:02
 5/12 anonim ***** válasza:
Vannak azért ebben vicces kijelentések. Százmilliónyi illetmény kifizetése nem igazán értem, hogy miért számítana különösebben nagy ügynek, ez egy nagyobb főosztály bérszámfejtése. A jelenlegi ügyfélportfólióm évi kábé 8 milliárd forintnyi árbevétel és az a minimum elvárás, hogy ez évi 25%-kal nő, organikus plusz szerződésbővítés vegyesen, ha alulteljesítek, viszlát.
aug. 14. 08:16
 6/12 anonim ***** válasza:

"Én nem mentem el a NAV-hoz minimálbérért (50 000 Ft) frissdiplomásként akkor sem, ha mondták, hogy negyedévente az a szokás, hogy akár 2-3 millió Ft jutalmat is kiírhatsz magadnak."

Senki nem írhat ki jutalmat magának, ez abszurd. Valamit nagyon félreértettél...

Jót nevettem a leírásodon.

aug. 15. 03:00
 7/12 anonim ***** válasza:

6: Nem értettem félre semmit.

Konkrétan így mondta a barátnőm: "Annyi jutalmat írok ki magamnak, amennyit nem szégyellek."

aug. 15. 05:30
 8/12 A kérdező kommentje:
Kamu. Tipikusan az amikor valaki bekamuzik egy jó nagyot, főleg kis hazánkban divat azzal hencegni milyen jól tudja kijátszani a rendszert.
aug. 15. 05:35
 9/12 anonim ***** válasza:
8: A fél évfolyam nem kamuzhatott.
aug. 15. 05:37
 10/12 anonim ***** válasza:
8: Nem mellesleg a barátnőm becsületes, sose hazudott.
aug. 15. 05:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!