Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jogosan követelik tölem az...

Jogosan követelik tölem az adóbevallast?

Figyelt kérdés
2022 májusaban átvettem egy céget. Telephelyet is valtottam. Régen Pesten volt a telephely.Most meg kaptam 100ezer ft-os birságot hogy a 2021 es évi iparűzési adóbevallást nem tettem meg.Akkor még nem is volt enyém a Kft. Meg régebben is kérték hogy fizessem be az adót,de mondtam nekik hogy más a telephely meg a tulajdonos is.

aug. 12. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván jogtalan de menj be személyesen vidd a papírokat adásvételit.
aug. 12. 17:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Jogosan.

Nem tőled XY magánszemélytől kérik az adóbevallást, hanem a Z Kft-től amelynek te vagy az ügyvezetője/tulajdonosa.

Ha anno valóban nyújtott be a cég hipa-t akkor mutasd be, ha meg nem akkor szívás.

aug. 12. 18:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Jogosan.
aug. 12. 20:10
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem te voltal akkor csak fel kell mutasd a papirt arrol hogy mikor vetted.
aug. 13. 11:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem így működik, hogy van egy cég, évekig szabálytalanul működik (nem készít bevallást, nem fizet adót, járulékot stb) majd kineveznek egy új ügyvezetőt (és/vagy új tulajdonost), és mikor kap egy felszólítást, bírságot, vizsgálatot a korábbi időszakról arra hivatkoznak hogy nekem ahhoz semmi közöm, mert az korábban volt. Ha így működne akkor az elég vicces lenne.

A cég kapja a bírságot, a cégnek kell kifizetnie, a cég bankszámlájáról kell utalni nem pedig neked.

aug. 13. 12:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem te, mint magánszemély kaptad a bírságot, hanem a cég (gazdasági társaság).

Teljesen mindegy, hogy a szabálytalanság idején ki volt a cég tulajdonosa, vezetője.

Ha "átveszel" egy társaságot, akkor minden kínjával, nyűgével együtt veszed át. Nem csak a pozitív dolgokat kapod vele.

aug. 15. 04:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!