Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lehet ebből jogi problémám?

Lehet ebből jogi problémám?

Figyelt kérdés

Redbubble oldalon hivatalosan is tudok eladó lettem. Általam készített minták különböző termékeken. A fizettségemet Paypal-ra fogom kapni.

A Nav-nál meg sehol nem jelentettem le semmit.

Lehet ebből adócsalási ügyem?

aug. 11. 12:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, ha nem fizetsz adót a kereseted után.
aug. 11. 12:22
 2/13 A kérdező kommentje:

Honnan fognak rájönni hogy kapom a Paypalra az összegeket?

Miért nem vonják le az adó részt maguktól, mint a fizetésből?

Ez elég igazságtalan, hogy valszeg 20-50k-nál nem lesz több a bevétel és akkor még én járjak utánna, hogy abból a kis pénzből is elvegyenek.

aug. 11. 12:32
 3/13 anonim ***** válasza:
71%

Mert a fizetésedből a munkáltatód vonja bészámfejtés után a járulékokat. Jelenleg neked a redbubble nem a munkáltatód, így nem csinál bérszámfejtést se. Emellett külföldi cég tehát nem fog Mo-re fizetni semmit. + az általad, a regisztrációkor elfogadott szerződésebn is benne van, hogy önálló az adózás.

Több mint való sehonnan nem fog rájönni a NAV, meg kb ne is foglalkoznak ilyen összegekkel. De ha rájönnek, egy túlbuzgó alkalmazott miatt, akkor repül a büntetés.

Ha van főállásod akkor 2 millióig adómentes vagy mellette másodállású ev-ként. Érdemes beszélni erről egy könyvelővel.

aug. 11. 12:49
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha majd nem alamizsnát kapsz érte akkor nyugi meg fog találni a nav, és akkor megy majd a bünti is +visszamenőleges fizetés.

De apróval a nav nem foglalkozik.

aug. 11. 13:07
 5/13 A kérdező kommentje:
Havi 2 millió az életben nem fog befolyni onnan.
aug. 11. 13:16
 6/13 A kérdező kommentje:
És milyen büntetésre lehet számítani? Börtön vagy pénzbeli?
aug. 11. 13:16
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Börtön xd

Mi az igazságtalan benne? Jövedelem után adózni kell és kész. Ez az egyik alapja a gazdaság működésének.

aug. 11. 13:19
 8/13 A kérdező kommentje:
Szerintem már a fizetésemből is pofátlanul sokat vonnak le, szóval a kis mellék keresethez nem kéne nyúlniuk, amíg nem haladja meg a fizetésemet.
aug. 11. 13:24
 9/13 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés. Ha bemegyek a nav-hoz, akkor érteni fogják hogy mit akarok?
aug. 11. 14:06
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha érthetően adod elő akkor biztos
aug. 11. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!