Ha szeptembertől akarok az egyetem mellett ételfutárkodni mellékállású egyéni vállalkozóként, akkor most is bejelenthetem már a vállalkozást vagy majd csak akkor?
Igazából ennyi a kérdés, nem tudom már jobban kifejteni. Elvileg ügyfélkapun keresztül kell. Kérdés, hogy van-e valami következménye, ha most bejelentem a "Átalányadó mellékállásban (nappali tagozat mellett)" típusú egyéni vállalkozásom, de még nem kezdem meg a tevékenységet.
Itt találtam infókat általában, de erre vonatkozólag nem.
Köszi!
Van már jogviszonyom. Az utolsó évemet kezdem az egyetemen és csúszás miatt viszonylag sok szabadidőm lesz az óráim mellett, ezért gondoltam dolgozni mellette.
Sztem jobb ha fogadsz egy könyvelőt.
Én nem rég óta Woltozok főállás mellett, engem mikor felvett a Wolt csak akkor kezdtem el bármit csinálni.
Addig nem érdemes, simán eltelhet fél év is, mire fel vesz a Wolt.
Mikor jött az email, hogy köthetünk szerződést, kerestem egy könyvelőt, Ő 1 nap alatt megcsinálta az egyéni vállalkozásomat.
Utána meg megkötöttem az appban a szerződést, kiküldték a felszerelést és utána aktiváltak.
És számolj azzal is, hogy mivel nem munkaviszony, felszerelést az az táskát meg ,,munkaruházatot" biztosít, de azt ki is kell Neked fizetni. Ez 20 ezer ft-ba kerül, a statisztikád -20.000 ft-ról fog indulni. Amíg le nem ,,dolgozod", azaz annyi cím pénz össze nem jön, addig nincs kifizetés.
Jah és kell legyen valamennyi pénznek lennie a számládon, mert a készpénzes vásárlásokat Neked vissza kell utalnod a Woltnak. Ha 50.000 ft van nálad ami a Wolté akkor blokkolnak addig, amig be nem fizeted a pénzüket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!