Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha rokonom bejelent a cégéhez...

Ha rokonom bejelent a cégéhez napi 2 órára minimálbérre (arányosan), akkor neki mennyi plusz költsége lesz utánam?

Figyelt kérdés
Szükséges lenne, hogy legyen munkaviszonyom pár hónapra, egyelőre ez a megoldás jutott eszünkbe.
júl. 12. 11:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy a minimálbér 30%-a után mindenképpen meg kell fizetni a járulékaidat. Szóval annak ellenére, hogy a bruttód 66.700 Ft lesz (ez után fizet 15% szja-t), de 80.040 Ft után kell tb-t és szochot (vagy kivát) fizetnie utánad. Nyilván kedvezményekkel és egyebekkel nem számolva.
júl. 12. 11:59
 2/15 anonim ***** válasza:
31e az, amit ki kell majd fizetnie az államnak
júl. 12. 12:11
 3/15 A kérdező kommentje:

A nettómat nyilván nem kérném el tőle, igazából az adóra voltam kíváncsi, bocsánat a pontatlanságért.

Köszönöm a válaszod.

júl. 12. 12:14
 4/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem 31 ezer lesz az kettes. Plusz hát ugye ennyi infoból nem lehet megmondani pontosan amúgy sem.
júl. 12. 12:27
 5/15 A kérdező kommentje:
Nem lennének kedvezmények, ha erre gondolsz. Vagy milyen infóra lenne még szükség?
júl. 12. 12:30
 6/15 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha elmennél dolgozni?
júl. 12. 12:51
 7/15 anonim ***** válasza:
#6-os, szerintem ő az a kismama, aki pár napja kérdezte itt, hogy mit tegyen, mert megszűnt a munkahelye, de az ellátásokhoz kellene neki a munkaviszony (ha jól emlékszem - és ha nem tévedek). Ha tényleg ő az, akkor terhesen sok választása nincs, nem nagyon talál így munkahelyet.
júl. 12. 13:03
 8/15 anonim ***** válasza:
#5 - ne vegyél rá mérget. Ha minimálbéres meló, akkor valszeg lesz 9-es feoros kedvezmény (legalábbis elég valószínű). Plusz ugye nem tudjuk, hogy az ő cége milyen adózásban van.
júl. 12. 13:42
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm 8-as.

(6-os, honnan veszed hogy nem dolgozom?)

júl. 14. 11:48
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem a 6. vagyok, de evidensen innen: "Szükséges lenne, hogy legyen munkaviszonyom pár hónapra,"
júl. 14. 14:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!