Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy lehet egy magán fogorvos...

Hogy lehet egy magán fogorvos kisadózó?

Figyelt kérdés

Hogy lehet egy fogorvos kisadózó?

50 perc alatt 70 ezret hagytam ott nála.

Meg volt sértődve, hogy számlát kértem róla.

Nem sikerült neki adószámommal ellátott számlát kiállítani.

10 perces kínlódás és 1 sztornó után, kinyögte, hogy 2 vállalkozása van, de mindkettő kisadózós, ezért nem tud egyéni vállakozónak számlát írni. 😡

Miért engednek kiskapukat továbbra is?

Havi 50 ezer járulekot fizet összesen.

Évente 50 milliót meghaladó bevétele van.

Persze, úgy tud 12 milliós adómentes határ alatt maradni, hogy nem nagyon állít ki számlát.

Ebben az évben összesen 217 számlát írt.

Én 15 éve vagyok kereskedő, festékboltom van, de soha nem lehettem katás.

Csak az ÁFA 4-500 ezer Ft, amit havona átutalok a NAVNAK!

Járulékom havi 120 ezer.

Májusban 2 milló nyereségadót fizettem a 2023 évre.

Tehát éves szinten 9-10 milliót utalok át az adóhatóságnak.

Nekem jó ha fele megmarad, amiből bérlem a helyiséget, fizetem a közös költséget, rezsit, pénztárgép költsegeit,iparűzési adót, kamarai tagságot könyvelőt, számlázó programot,fizetem az utazást, parkolást, napi ennivalót veszek...stb.

Én minden tételt beütök a pénztárgépbe, 80%-a vevőimnek céges. Nekik "áfás" számlát állítok ki, van akinek akar 200 forintról is, ha kéri.

Köteles vagyok. Havi 4-500 számlát írok.

NAVOSOK havonta beugranak próbavásárlásra.

Szóval egyeseknek meghagyták az adómentesseget, pont azoknak akik sokat kereshetnek.

Pl. taxis, fogorvos, ügyvéd, burkoló, villanyszerelő, ács, asztalos, lakatos stb...ez nagyon nem igazságos.

Katás burkolótól kértem ajánlatot tavaly 60 m2 sima burkolásra, azt mondja 15ezer/m². Csak munkadíj! Persze csak ha jó a fal és az aljzat, nem kell aljzatkiegyenlíteni vagy vakolni.

Mert az plusz pénz/m².

Szerinte ez 4-5 napi munka lenne neki.

Mondom ez komoly, hogy szűk hét alatt 1 milliót akarsz tisztán keresni?

Hát ebből még lejön a benzin, meg az adó. 🤣🤣🤣🤣

De nem is tudná vállalni, másfél évre be van táblázva szerinte.

Megcsináltam én magamnak tizedéből néhány hétvégén...

júl. 10. 19:29
 1/7 anonim ***** válasza:
53%

Évek óta egy fogorvoshoz járunk, hónapokra előre betáblázva az ideje, több, mint 4 milat otthagytunk már.

Számla nincs, múltkor nem volt elég kp nálam, utalni sem lehet, kizárólag kp fogad el, inkább ráér következő héten fizetnem. :)

Napi 15-20 páciens..

Nem sajnálom tőle, nagyon ügyes..

júl. 10. 22:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én fogorvosom számla ügyben max annyit kérdez, hogy milyen névre…

Amúgy a bevétel még mindig nem egyenlő a nyereséggel, a fogorvosi költségek pedig elég magasak, ezzel együtt nem támogatom, hogy ne adjon számlát

júl. 10. 23:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Le is írtad: nem ad számlát.

Csak így lehet...

júl. 11. 06:13
 4/7 anonim ***** válasza:

Adócsalókkalne üzletelj. Én olyan fogorvoshoz biztos nem ülök be aki ilyen simlis… ha mindenki így tenne, kifehéredne a gazdaság.

Valamint a készpénzhasználat megszűnése nyírná még ki ezeket a gciket.

júl. 11. 08:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyobb mocsokságnak tartom azt, hogy a törvény a taxisokkal kivételezik, mert ők cégnek is számlázhatnak KATA-sként is. Akkor vagy mindenkinek lehessen, vagy senkinek!
júl. 11. 09:39
 6/7 anonim ***** válasza:

"Én olyan fogorvoshoz biztos nem ülök be aki ilyen simlis"

Hát ha nem olyanhoz ülnék be (aki egyébként szakmailag profi), akkor nem 10 ezer forintot kérne el a beavatkozásért, hanem 25 ezret. Szerintem érthető, hogy nem tartok a számlájára igényt. Nem vagyok a magam ellensége ugyanis.

Viszont az igazságérzetemet ettől függetlenül bántja, hogy egyesek így boldogulnak, kettesek pedig belegebednek a hivatalos létbe.

Én ezért nem őket hibáztatom, hanem a nem megfelelő gazdasági döntéseket a kormányzat részéről -> Ötletelő kormányzás.

júl. 11. 10:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Ilyen bevételeid vannak és sírsz, hogy nem kapsz számlát? Megoldódott a problémád, jó minőségben, gyorsaságban?

Ha az adókkal növelt árat kellene megfizetned, mindenre lehetne számolni 1,5-ös szorzót. Szeretnéd így? Legalább lehet majd egy újabb stadiont felhúzni, az orvosok 90%-a meg megy külföldre és lehet majd az osztrákokhoz járni magánrendelésre 4x-es áron.

júl. 12. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!