Ha a NAV felé tartozásod van, de csak értesítőt küldenek róla?
Ha hátralékról értesítettek, akkor ott már a befizetési határidő eltelt/elmúlt. Az ilyesmi ilyenkor már "rögtön" esedékes, nincs újabb határidő.
A NAV a végrehajtási eljárás megindítása előtt írásban értesíti az adózót, hogy mekkora összegű lejárt esedékességű tartozása áll fenn. Általában abban az értesítésben meg szoktak jelölni egy végső határidőt. Ha addig nem rendezed, elindítják a végrehajtási eljárást.
Te késedelmi pótlékról (is) írsz, tehát valószínűleg a 2024. november 15-én esedékessé váló késedelmi pótlékról kaptál értesítést, amelyben leírták azt is, hogy mekkora tőkére számították azt fel. A tőke ilyenkor már lejárt esedékességű, tehát el vagy maradva a tőke befizetésével.
Mint írtam, ez már "azonnal" esedékes... A késedelmi pótlék majd csak november 15-én könyvelődik fel az adófolyószámládra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!