Első autó vásárlását követően milyen plusz költségekre számíthatok? A kötelező biztosítás hogy működik? Hol kell megkötni, mennyi idő? Elvihetem a kocsit még aznap?
Ezek azok a költségek, amiket pár adat és egy kalkulátor segítségével kiderítettem eddig: eredetvizsga, törzskönyv, új forgalmi, vagyonátruházási illeték.
Amiről tudok még, az a kötelező gépjármű biztosítás. Hol lehet kötni? Több biztosítónál lehet (feltételezem igen)? Az autó kifizetése és az elhozatala közötti időt befolyásolja a megkötése? Mikor kell kifizetni (a fentebb felsoroltakkal együtt)? És hol? Az összegét még nem néztem meg, de ha nem tévedek, online kalkulátorral és sok részletes adattal meg lehet saccolni.
Ez minden költség? Vagy van még?
Kotelezot tobb biztositonal lehet kotni. Meg tudod kotni online barmelyik viztosito honlapjan vagy szemelyesen az irodajukba is. Ha nwm tudod, merre indulj el, hasznalj egy biztosito osszehasonlito oldalt, pl a biztositas.hu-t. Altalaban azonnal fizetni kell a buztositast.
Ha a neveden van a kocsi, csak akkor megetsz vele forgalomba, ha van a kocsin egy, a te nevedre szolo kotelezo biztositas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!