Teljes állás (40 óra) mellett kell adózni részállású vállalkozás után?
Figyelt kérdés
Én jelenleg pszichológusként dolgozom 40 órában pedagógiai szakszolgálatban. Ősszel tervezek 4-5 órában magánozni, és azt hallottam ezesetben nem kell adózni, csak nyilván az csak az egyéb költségek, de az más ügy. A bevétel kb 280 Ft/hó itt, amiből tisztán 200 maradna meg, ez után még kell külön is adózni, vagy az egész állásom után már megvagyok? Nyilván könyvelővel is majd egyeztetek, de első körben érdeklődöm itt.jún. 21. 17:12
1/3 anonim válasza:
Rosszul hallottad. És ilyenek is kapnak diplomát..
2/3 A kérdező kommentje:
Engem az érdekelne, hogy ez hogy működik ilyen esetben. Emiatt kértem segítséget és tettem fel a kérdést. Sajnos én nem ehhez értek, szerintem a kettő nem függ össze.
jún. 21. 18:35
3/3 anonim válasza:
Másodállású átalányadózóként a mentes határig nem kell a nav felé fizetned. Ez a te esetedben idén kb 2,6 milliós bevétel. Felette a bevételed kb 28,5%-a lesz az adó. Még idén, jövőre valszeg ez változik, negatív irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!