Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az IKBR bejelenti magától a...

Az IKBR bejelenti magától a TBSZ számla létrehozását?

Figyelt kérdés
Tegnap létrehoztam egy TBSZ számlát az oldalukon keresztül. Ők erről küldtek bejelentést a NAV-nak, vagy nekem kellene?

2024. jún. 8. 10:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem.

Nekem emlékeim szerint még egy külön ablakot is feldobott utána hogy nem jelentenek automatikusan róla, ez a te kötelességed.

Az eapíron kell elküldeni a bejelentést, van rá formanyomtatvány is, meg mellé csatász egy activity statementet, az első szükséges minimális befizetésről.

2024. jún. 8. 10:58
 2/3 krwkco ***** válasza:

"Az IKBR bejelenti magától a TBSZ számla létrehozását?"

Nem. Neked kell.

[link]

2024. jún. 8. 11:05
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha a befektetési szolgáltatód az Interactive Brokers Central Europe Zrt. akkor bejelenti.

Sokáig ez a cég kezelte a magyar ügyfeleket (más közép-európai ügyfelekkel együtt).

Hála a magyar jogi és gazdasági környezetnek, tavaly úgy döntött az IB hogy kivonul Magyarországról és minden európai ügyfelét átteszi az ír cégbe.

A kivonulás az év második felében valósul meg.

Ergo ha te még a magyar céggel kötöttél szerződést akkor be kell jelenteni a cégnek, nincs semmi dolgod, viszont ha már az írrel, akkor neked kell megtenned.

2024. jún. 8. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!