A NAV milyen esetekben foglalkozik Wise-ra érkezett pénzekkel?
Figyelt kérdés
Jelenleg az Egyesült Államokban dolgozom, és a megtakarításaimat a Wise segítségevel juttatom haza, Magyarországra. $2000 körüli összegeket szoktam küldeni durván két hetente. A Wise számlámat kb 6éve nyitottam, amikor még Németországban dolgoztam ezt a számlát használtam elsődlegesként, és a telefonos alkalmazás egyszer bekérte tőlem a magyar adószámomat. Kell attól félnem, hogy egyszer megérkezik a NAV-tól a levél, hogy x összeget adózzak le a tengerentúli jövedelmemből?2024. jún. 6. 14:09
1/1 anonim válasza:
Mivel megszűnt az USA-val a kettős adóztatást elkerülő egyezménye Magyarországnak (na, kinek a jóvoltából is? de nem ez a fő kérdés...) ezért kell adóznod utána.
Igen, a NAV rálát a Wise számlára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!