Munkanélküli támogatás így is jár?
Munkanélkülire felvetettem magam, eltelt 5nap, és a leendő munkahelyem felvett, mint EURES támogatású cég ként, hogy feltudják venni a támogatást rám.
Kérdés az lenne, hogy ilyenkor is jár nekem a maradék 85nap munkanélküli bér?
4hónapig tart ez a támogatás, addig értelemszerűen ott fogok dolgozni, így is lesz a szerződés...
Az a kérdés, hogy így is fenn áll-e az, hogy én egy összegben megkapom a bent maradt munkanélkülit.:)?.
Neked kell igényelned, és nem kapod meg a teljes összeget, hanem a fennmaradó összeg 80%-át.
Valamint nem 4 hónap, hanem 3 az álláskeresési járadék maximális törlesztése.
Az álláskeresési járadék maximum 90 napra jár. De lehet, hogy kevesebb időszakra, attól függően, hogy mennyi jogosító időt tudsz igazolni hozzá.
Ha csak 1 napra is kaptál ellátást, kérvényezheted a fennmaradó rész egyösszegű kifizetését a következők szerint:
- Ha a járadék folyósítási idejének kimerítését megelőzően határozatlan időtartamú teljes vagy legalább napi 4 óra munkaidejű részmunkaidős munkaviszonyt létesítesz, amennyiben a munkaviszony folyamatosan fennáll az egyösszegű kifizetés kérvényezéséig.
- A kérelmet az álláskeresési járadék folyósítási idejének lejártát követő 30 napon belül kell benyújtani, a juttatást a kérelem benyújtásától számított 2 hónapon belül kell kifizetni.
- Nem igényelhető a juttatás, ha az álláskeresési járadék folyósítása alatt ugyanazzal a munkaadóval létesít munkaviszonyt, amellyel az álláskeresési járadék megállapítását megelőzően utoljára munkaviszonyban állt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!