Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Úgy is elfogadható a Nav...

Úgy is elfogadható a Nav által csinált adóbevallás, ha a tartozást még nem fizettem be?

Figyelt kérdés

Láttam, hogy keletkezett minimális összegű tartozás egy korábbi munkahelyem "jóvoltából ".

Az lenne a kérdésem, hogy az Ügyfélkapumon keresztül akkor is elfogadhatom az adóbevallást, amit ugye a Nav csinált, ha még nem voltam azt az összeget befizetni?

Hétfőn intézem.

Köszönöm

máj. 19. 13:38
 1/5 krwkco ***** válasza:

"Úgy is elfogadható a Nav által csinált adóbevallás, ha a tartozást még nem fizettem be?"

Igen.

"Hétfőn intézem."

Ha "egyszerű adózó" (pl. magyarországi alkalmazott) vagy és nincs egyéb jövedelmed, ami miatt módosítanod kellene a tervezetet, akkor nem is kell elfogadnod. Kedden éjfélkor automatikusan elfogadottá válik.

máj. 19. 14:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Természetesen bevallást akkor is be kell nyújtani, ha az adókötelezettségedet nem tudod rendezni.

Ha a tervezet tartalmilag helyes, és nem fogadod el, május 21-én akkor is a végleges bevallásoddá válik, függetlenül attól, hogy megfizetted az adót vagy sem.

Ha nem fizeted meg, akkor a következő dolgok történnek:

- Felszámolják majd utána a késedelmi pótlékot. 5 ezer alatti pótlékot elő sem írnak.

- 10 ezer forint feletti tartozásnál egy idő után elindítják a végrehajtási eljárást. Előtte fizetési felszólítást kötelesek küldeni, amiben kapsz egy utolsó befizetési határidőt. Ha ezt elmulasztod, akkor bármikor megindíthatják a végrehajtási eljárást. Az kapásból pontosan 10 ezer forint végrehajtási költséggel indul. Tehát máris megduplázod a hátralékod.

máj. 20. 05:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Elfogadhatod igen, sőt fogadd is el a holnapi határidőig (éfjélig), és egyébként a fizetendő adó résznél az SZJA-bevallásba is van egy olyan rész, ahol pótlékmentes részletfizetést kérhetsz helybe rögtön a bevallásba ott helybe (max 500 ezer ft-ig, max 12 hónapra, kiválaszthatod hány hónapra kéred).

Minden hó 20-ig befizetni a fennálló tartozás részt, viszont tényleg időbe fizetni, arra figyelj oda, mert ha egyszer nem időbe, onnantól törlik a részletfizetést, és egy összegbe válik esedékessé, amire már megy a késedelmi kamat is onnantól.

máj. 20. 17:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Előző vagyok

ESZJA-portálon (ügyfélkpauval) így tudod elérni a részletfizetést

Az adózó terhére mutatkozó különbözet résznél le gördíted a feliratot hogy részletfizetési nyilatkozat és ott be tudod írni hány hónapra kéred.

[link]

máj. 20. 17:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Jaaa és az első részletet holnap fizesd be rögtön, mivel az első részlet határideje a bevallási határidő. Ha mész be NAV-hoz, ott van helybe elvileg Pos-terminálos befizetési lehetőség, vagy ügyfélkapusan

NAV EFER rendszeren online kártyás fizetéssel

máj. 20. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!