Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A munkáltató egyszerre egy...

A munkáltató egyszerre egy összegben befizetheti a múlt évi adót?

Figyelt kérdés
Adóbevallási tetvezet még nem mutat semmit. Az utolsó egy-két napban fizetik be utánunk. Ez szabályos?
máj. 8. 11:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

8: Nem kaptam értesítést, de belépve is azt írja, hogy Önnek most nincs jóváhagyandó adóbevallása.

10: Van munkaszerződés, bérjegyzék. Legalábbis papíron minden van. Utalással érkezik a munkabér

Egyébként alvállalkozónál vagyunk bejelentve, amik 6-12 havonta cserélődnek.

máj. 8. 12:55
 12/20 anonim ***** válasza:

Én csak azt tudom elképzelni, hogy nem voltál bejelentve vagy nem utaltak semmilyen járulékot, adót.

De tudod azt is ügyfélkapuval ellenőrizni, hogy hova vagy/voltál bejelentve.

máj. 8. 12:58
 13/20 anonim ***** válasza:
Most már nem is lesz tervezeted, ha a cég utólag önellenőrzéssel be is fizet mindent, az már nem kerül be a tervezetbe. M30-at kaptál?
máj. 8. 13:30
 14/20 A kérdező kommentje:
Igen, kaptam azt is.
máj. 8. 14:05
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

14: akkor az alapján neked kell kitöltened a bevallásodat (ha több munkáltatód is volt, akkor a korábbinál kapott jövedelmet is be kell vallami, ez nem biztos hogy rajta van az M30-on).

Ellenőrízd rajta az adó- és tajszámodat, nem lehet esetleg hogy rosszul rögzítették és utána amiatt rossz embernek vallották be a béred.

máj. 8. 14:24
 16/20 anonim ***** válasza:

"Van munkaszerződés, bérjegyzék. Legalábbis papíron minden van. Utalással érkezik a munkabér"

Biztos, hogy munkaszerződésed van? Munkaviszonyra szóló? Biztos, hogy amit utalnak, az munkabér, nem valami más? Mondjuk megbízási díj?

"Egyébként alvállalkozónál vagyunk bejelentve, amik 6-12 havonta cserélődnek."

Munkaviszonynál olyan nincs, hogy alvállalkozóknál vagytok bejelentve. Munkaviszony esetén van egy munkáltató és egy munkavállaló. Ez a két fél köt munkaszerződést. Ha a szerződésben bármi változik, akkor az szerződésmódosítással jár.

Olyan nincs, hogy van X társasággal munkaszerződésed, közben időnként más lesz a munkáltatód ugyanazon szerződésen belül. Ilyen a világon nincs.

Szerintem nem munkaviszonyban vagy foglalkoztatva. Nekem ez a gyanúm...

Nyilván biztosan akkor tudnék mondani, ha látnám azt a bizonyos szerződést.

Egyébként az ÜPO felületen le tudod kérdezni a járuléknyilvántartásodat is. Ha munkaviszonyban vagy/voltál, akkor annak ott is látszania kellene a munkáltató által benyújtott havi bevallások alapján. Abból rakja össze a NAV a tervezetet. Valószínűleg nincs ott semmi.

Jelzem: Még mindig csak tippelgetek...

máj. 8. 17:33
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
16: simán van olyan hogy pakolgatják a munkavállalót egyik cégből a másikba. Írnak új szerződést, a munkavállaló meg aláírja, mert nincs más választása.
máj. 8. 17:53
 18/20 anonim ***** válasza:

" Írnak új szerződést, a munkavállaló meg aláírja, mert nincs más választása"

Hát ha aláírja, akkor persze, hogy van ilyen. Olyan pedig nincs, hogy "nincs más választása". Mindig az egyén dönt!

Még mindig nem tudjuk pontosan, hogy mi a helyzet a kérdezővel. Gyanítom, hogy ő sem érti azt, ami folyik körülötte...

máj. 9. 04:43
 19/20 A kérdező kommentje:
Megnéztem az üpo-n a járuléknyilvántartást, ott ugyanaz szerepel mint a bérpapíron.
máj. 9. 12:25
 20/20 anonim ***** válasza:

Akkor viszont a bevallási tervezettel van gond, ha "semmit" nem mutat.

Bár nem tudom, hogy "semmi" alatt mit értesz. Nyilván ha nincs egyezőség az M30-assal, vagy a bérlapokkal, akkor azt módosítani/helyesbíteni kell. Ha a NAV egyáltalán nem készített bevallási tervezetet neked, vagy "tök üres" az, amit, akkor dolgod van vele! Első esetben készítened kell egy saját bevallást, második esetben a tervezetbe kell belenyúlnod. Vagy olyannak, aki ért hozzá!

máj. 10. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!