Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Fel lehet függeszteni TB...

Fel lehet függeszteni TB tartozást a NAV nál?

Figyelt kérdés

Ma oda jött a főnököm hozzám és oda adott egy aláírandót a kezembe hogy TB tartozásom van (500k körüli) és 200.000ft feletti fizetésemet (netto 350 amúgy a fizetésem) letiltják.

Nyilván senkit nem fog érdekelni de kórházban sőt háziorvosnál sem voltam kb 20 éve de mind 1 is :)

Tudom hogy mi miatt történhetett ez. Az elmúlt 4.5 évben Angliában dolgoztam és gondolom ezalatt gyűlhetett össze ez a szép összeg. (2 hónapja jöttem haza "hazacsalogatott a kormány" és rögtön hogy jól érezzem magam meg is kaptam ezt ilyenkor érzem hogy fontos vagyok és nem feledkeznek meg rólam és ez jól esik .

Volt egy telefonszám a papiroson amit kaptam és a hölgy (behajtás) borzasztóan kedves volt legalább (ez nem ironia most) és azt mondta hogy ha tudom igazolni hogy kint voltam akkor kérhetem a behajtás törlését/felfüggesztését.

Ehhez be kell mennem pl egy kormányablakba ahol van NAVpult és miket kell bevinnem magamon kívül? Angliában a P60 as éves kimutatásaim megvannak (ott így hívják)

2024. ápr. 24. 13:13
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

9es/ a tied meg a navos hölgynél is sokkal jobban mondtad el ezt külön köszönöm neked!!!

Amúgy nagyon segítőkész volt és mondta hogy vszeg ebből nem lesz semmi csak utána kell járnom. Első körben azt mondta hogy nem hozzá kellet volna mennem hanem a TEVE utácába és egy igazolást kell kérnem onnan ahogy írtad is neu70 doksi alapján amit tegnap a kezembe nyomott.

Amúgy ahogy sejtettem nem ritka az olyan hülye mint én szóval egyből tudta hogy mi a helyzet és nagyon is akart segíteni csak mondta hogy neki az igazolás kell amit elvileg a TB központba kapok meg ha ott is jófejek.

Annyit hozzátett még hogy 1 pici csavar lehet benne mert ebben van most vita ( anglia brexit ) így kérdéses hogy az ott töltött időt elfogadják e vagy sem mert nem EU azt viszont mondta hogy brexit előtt mentem ki szóval nagy eséllyel rendben lesz :)

2024. ápr. 25. 08:27
 12/12 anonim ***** válasza:
Azzal egyetértek, hogy még a kilépés előtt volt kint biztosításod, így biztosan rendben lesz a dolog.
2024. ápr. 26. 03:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!