Magánszemélyként nem tudok számlát kiállítani, igaz?
Munkavállalói vagyok és aként is adózom.
Hobbiból szoktam statisztálni és az ügynökség kedvezőbb kifizetést ajánl, ha tudok számlát kiállítani. De ehhez vállalkozónak kéne lennem és így, "mezei" munkavállalóként nincs erre lehetőségem, igaz?
De, kérsz adószámot a NAV-tól (adószámps magánszemély), és a kiváltott adószámra tudsz.
A tevékenységtól függ. Pl. bérbeadás esetében magánszemély átvételi elismervényt vagy bármit kell adjon, ami bizonyítja a pénzmozgást, nem kell adószám, sőt legutóbb azt mondta nekem a NAV, hogy az adóazonosító JEL alatt KELL lebonyolítani mindent, nem az adószámon.
Amúgy mi kell ahhoz, hogy hívjanak? 15 éve vagyok regisztrálva 10 ügynökséghez, soha nem hívnak...
Újrafotóra is mindig megyek, egyesével is jelentkezek produkciókra, szerepekre...
"Hobbiból szoktam statisztálni és az ügynökség kedvezőbb kifizetést ajánl, ha tudok számlát kiállítani."
Egyébként most miként fizet neked jövedelmet az ügynökség? Milyen jogcímen? Érdekelne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!