Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Munkáltató tévesen számolta...

Snoopy33 kérdése:

Munkáltató tévesen számolta el nyilatkozatot a családi adókedvezményről, mert nem kértük. Hogyan tudjuk az egy havit visszafizetni?

Figyelt kérdés
Egy összegben kértem 2 gyermekem után az adóbevallásban a családi adókedvezményt, mindig így szoktuk.Viszont most derült ki hogy férjem munkáltatója tavaly januárban tévesen nyilatkozott a családi adókedvezményről így január havit elszámolták neki, de csak a januárit. Viszont én egész évre kértem a visszatérítést az én bevallásomban. Most a NAV oldalán látni is a férjemnél, hogy a Január ki van pipálva mindkét gyermeknél a többi nem, illetve fel van tüntetve a 266.660 ft adóelőleg családi kedvezmény.Ezt hogyan tudom korrigálni a férjem adóbevallásában? Hogy a 40ezer Ft amit januárban megkapott visszafizessük?

2024. márc. 23. 21:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igen, 5-ös vagyok. Akkor másképp kérdezem, mert nem akarsz érteni. Ha nem teszek semmit, akkor mi történik? Mert a könyvelő többe kerülne, mint szépen megvárni, hogy kibukjon a dolog. Ha egyáltalán kibukik. Ehhez nem értek, de nem erre apellálok, ahogy írtam, félre van téve a pénz. Csak azt nem tudom, mindenképpen kibukik-e. Az első akadályon sajnos túljutott, pedig nyilván az lett volna a jobb, ha már eleve ki sem fizetik, hanem jogkövetési vizsgálat indul, mint sokaknál a kifizetés előtt és akkor már túlvagyok rajta. De gondolom ez szúrópróbaszerűen történik. De később is? Tehát szúrópróbaszerűen ellenőrizhetnek az elkövetkező hónapokban, években és akkor derül ki, vagy a bevallási határidő utáni ellenőrzéskor mindenképpen kiderül a dolog?

Érted hogy mire akarok kilyukadni?

2024. márc. 25. 04:26
 12/14 anonim ***** válasza:

Ez nem szúrópróbaszerűen megy. Adatszolgáltatás van a családi pótlékot folyósító szervnek is a NAV felé az adóbevallások ellenőrzése céljából.

Amint összefuttatja az adatokat az informatikájuk, már ki is fog derülni. Ez csak idő kérdése, hogy mikor kerül fel a neved a listájukra. Valószínűleg a bevallási határidő (május 21.) utáni időszakban. Addig felesleges átfuttatni a rendszeren az ellenőrzésüket, mivel addigra lesz csak teljeskörű a SZJA bevallások benyújtása.

Én szívből ajánlom, hogy inkább önellenőrizd a bevallásod még előtte.

2024. márc. 26. 05:26
 13/14 anonim ***** válasza:

Ez olyan kedves fenyegetésnek tűnik. :D

35 éve ugyanaz a munkáltatóm, soha 1 Ft-ot sem csaltam el az államtól, amikor 3-ról 2 gyerekre és kettőről 1-re "váltottunk", akkor is rendben adtuk le a bevallást, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Most a rutin dolgozott, így jártam. Ha arra gondolsz a szívből ajánlom alatt, hogy ha ők fedezik fel a kb. leggyakrabban elkövetett hibát, akkor majd óriás ellenőrzéseim várhatók? Nincs amúgy rejtegetnivalóm, ha erre utaltál.

De lehet már azzal magamra vonom a figyelmet, hogy ha beadok egy önellenőrzést, nem?

2024. márc. 26. 08:29
 14/14 anonim ***** válasza:

Ez nem fenyegetés volt, hanem gyakorlati tapasztalból ajánlottam ezt.

Azzal, hogy önellenőrzés keretén belül "javítod" a bevallásod, semmiféle figyelmet nem vonsz magadra. Ezer és ezer önellenőrzés megy be havonta az adóhatósághoz.

2024. márc. 27. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!