Novemberbe szültem , tehát 2021 évre havonta igénybe vettem a családi adókedvezményt. Idén 2022 re egy összegben szeretnénk ,ezért is nem töltöttük ki a nyilatkozatot ! ?????
Ezért Könyvelő csinalja az adóbevallást de azt mondja hogy kell az igazOlas a 91 nap be töltéséről .. de én azt már le adtam egyszer mikor 2021 Ben igénybe vettem havonta. Tényleg megint kell ?
Honnan szerezzek ?
Hat már nem vagyok terhes . Vagy hogy van ez ?
"Mit ellenőriz ha nem veszem igénybe a kedvezményt ? Amúgy meg itt a gyerek nem elég bizonyíték ?"
Helló!
Az várandósság 91. napját az orvosnak igazolnia kell. Ez megvolt. Az igazolást Neked kérdező kellett volna megőrizned az adó elévülésének idejéig, nem pedig odaadni valakinek, aki kéri és valójában semmi köze hozzá.
Egy NAV ellenőrzéskor az ellenőr bármikor kérheti, hogy igazold, jogosan vetted igénybe X. Y. hónaptól a családi kedvezményt akár év közben, akár év végén egy összegben. Ha ezt nem tudod igazolni, akkor megbüntethet. Jelenleg ez a helyzet.
Vagy beszerzed megint az igazolást, vagy elkéred attól, akinek annak idején leadtad... és jól megtanulod, hogy az adóval kapcsolatos kedvezmények igazolását nem adjuk oda senkinek, nem csatoljuk semmivel (bevalláshoz sem!), hanem az adó elévülésének idejéig Neked kell megőrizned!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!