Adóbevallás, ezzel pontosan mit is kellene csinálnom?
első munkahelyem, kaptunk valami m30-as adatlapot amin rajta van pár adat hogy mennyit fizettek utánunk, mennyi belőle az adó, ilyesmi.
Ezzel mit kéne kezdjek? alkalmazott vagyok, ezt nem megcsinálják nekem automatice?
Megcsinálja neked a NAV automatikusan, ezt a lapot -M30 - ők is látják.
Ha máshonnan nincs bevallásra kötelezett bevételed, pl ingatlan kiadás, kriptó, stb, akkor semmi teendőd nincs. Majd ha megkapod a NAV-tól a tervezetet azért vesd össze vele, de ennyi.
"Ezzel mit kéne kezdjek?"
Ahogy 1-es írta. Ezen felül elvileg 6 évig meg kellene őrizned.
A NAV által készített bevallási tervezetet módosítsd vele (ha ott is rosszul szerepel), de nem árt, ha a munkáltató felé is jelzed, hogy hibás adatokat tartalmaz.
A címed lényegtelen. A születési adatok legyenek pontosak!
Ha olyan adatokat elírtak, amik az azonosításodhoz kellenek (adószám, név, stb.) akkor a munkahelytől kérj új igazolást.
De ebben az esetben mindenképpen érdemes ellenőrizni a NAV által készített bevallástervezetet március 15 után, mert lehet hogy a javítottként beküldött dokumentummal nem módosítják. (Nekem már volt ilyen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!