Ha 25 év alatti vagyok akkor kell adóbevallást csinálnom?
Figyelt kérdés
Tehát ugye 25 év alatti vagyok, így adó mentes vagyok, tehát akkor így kell adó bevallás vagy nem?febr. 8. 13:19
1/9 anonim válasza:
Ha van jövedelmed, mindig bevallást kell készíteni, de nem fizetsz adót.
2/9 anonim válasza:
Amúgy neked se kell, már a NAV csinálja mindenkiét.
4/9 anonim válasza:
Nem vagy adómentes, csak adókedvezményed van. De attól függetlenül adóbevallásnak lennie kell. Ezt vagy megcsinálod te, vagy a nav által kiajánlott tervezetet elfogadod (ha nem fogadod el, akkor a határidő leteltével bevallássá válik).
5/9 anonim válasza:
Van baj a fejekben! Ezért baj, hogy semmit nem tanítanak a pénzügyekről az iskolában. Nem csoda, hogy az ország 80%-a sík hülye pénzügyileg.
Tegyük rendbe a dolgokat!
1. Nem vagy adómentes. Adókedvezményt kapsz 25 év alatt bizonyos összegig. 2. Ha eleget keresnél, akkor lenne fizetendő SZJA is, mert túllépnéd a kedvezmény keretét, ami most bruttó 576 ezer.
3. Aóbevallást mindenkinek kell beadnia, akinek jövedelme van.
4. Konkrétan nem kell megcsinálnod a bevallást, mert a NAV megcsinálja helyetted, te átnézheted és elfogadhatod vagy javíthatod, ha kell.
5. És attól, hogy SZJA-t nem kell fizetned, TB járulékot igen.
7/9 anonim válasza:
Kell igen, ugyanis attól hogy adómentes vagy, az ilyen adókedvezményeket is ki kell mutatni a bevallásba
8/9 anonim válasza:
És aki családipótlékot kap viszont dolgozott is 2 hónapot annak miért jön ki visszafizetendő adó a számitasnál??
9/9 anonim válasza:
Lujza 6 ha az adóbevallást megcsinálod, átszámolod, kiderül :D Lehet jogtalanul vettél igénybe valamit, vagy a járulékkedvezményed nem jól lett kiszámolva, stb., mi ezt így valószínű látatlanból nem fogjuk tudni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!