Jártál már úgy, hogy a doki nem írta alá a személyi adókedvezményt igazoló nyomtatvány a lent kifejtett indokra hivatkozva?
Intestinalis malabsorptio = felszívódási zavar.
A K900-as csoport kódjánál ez szerepel a bal oldali oszlopban (Betegségcsoport megnevezése) ill. a jobb oldali oszlopban (Betegség megnevezése) is szerepel K90-es kóddal.
Ebbe a csoportba tartozó betegségem/intoleranciám van születésem óta s az orvosi papírokon is le van írva, hogy a diétát egész életemben tartani kell.
Szóval a háziorvos azzal az indokkal nem írta alá s pöcsételte le, merthogy az intestinalis malabsorptio feltételt jelent s mivel láthatóan nem vagyok alultáplált, ergó(?) nincs tápanyagfelszívódási problémám (ezt persze ő nem tudhatja), ezért nem írhatja alá. Ill. ha aláírja s ellenőrzik, akkor 5 millió (!!!) forintra büntethetik.
Ő maga is elismerte, hogy ez paradox, hiszen ha tartod a diétát, akkor "ránézésre" nincs semmi bajod.
Szerintem ez non-szensz.
335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet. az erre vonatkozó rendelet. Ebben nem térnek ki semmiféle feltétel(ek)re az említett betegségcsoporttal kapcsolatban (legalábbis én nem láttam), úgyhogy nem tudom, honnan szedi ezt a hülyeséget a doki. Az intestinalis malabsorptio az a betegségcsoport neve, nem pedig valami feltétel.
Járt valaki hasonlóképpen akár másfajta betegséggel, allergiával, intolernaciával vagy satöbbivel?
Ha valakinek van tapasztalata, esetleg jogismerete, és megosztaná, megköszönném.
@7 Ne a diétán lovagolj! 😀
Diagnózis: betegség, allergia stb.
Javaslat: diéta!
@8
Sehol sem írtam, hogy csak diétáról van papírom. Lásd előző hozzászólásom.
"Jártál már úgy, hogy a doki nem írta alá a személyi adókedvezményt igazoló nyomtatvány a lent kifejtett indokra hivatkozva?"
Olvastad, hogy volt olyan, aki már járt így. Elmesélte, hogy mit tett annak érdekében, hogy célt érjen. Kövesd a példáját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!