Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jártál már úgy, hogy a doki...

Jártál már úgy, hogy a doki nem írta alá a személyi adókedvezményt igazoló nyomtatvány a lent kifejtett indokra hivatkozva?

Figyelt kérdés

Intestinalis malabsorptio = felszívódási zavar.

A K900-as csoport kódjánál ez szerepel a bal oldali oszlopban (Betegségcsoport megnevezése) ill. a jobb oldali oszlopban (Betegség megnevezése) is szerepel K90-es kóddal.

Ebbe a csoportba tartozó betegségem/intoleranciám van születésem óta s az orvosi papírokon is le van írva, hogy a diétát egész életemben tartani kell.

Szóval a háziorvos azzal az indokkal nem írta alá s pöcsételte le, merthogy az intestinalis malabsorptio feltételt jelent s mivel láthatóan nem vagyok alultáplált, ergó(?) nincs tápanyagfelszívódási problémám (ezt persze ő nem tudhatja), ezért nem írhatja alá. Ill. ha aláírja s ellenőrzik, akkor 5 millió (!!!) forintra büntethetik.

Ő maga is elismerte, hogy ez paradox, hiszen ha tartod a diétát, akkor "ránézésre" nincs semmi bajod.

Szerintem ez non-szensz.

335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet. az erre vonatkozó rendelet. Ebben nem térnek ki semmiféle feltétel(ek)re az említett betegségcsoporttal kapcsolatban (legalábbis én nem láttam), úgyhogy nem tudom, honnan szedi ezt a hülyeséget a doki. Az intestinalis malabsorptio az a betegségcsoport neve, nem pedig valami feltétel.

Járt valaki hasonlóképpen akár másfajta betegséggel, allergiával, intolernaciával vagy satöbbivel?

Ha valakinek van tapasztalata, esetleg jogismerete, és megosztaná, megköszönném.

2024. febr. 10. 10:45
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

@7 Ne a diétán lovagolj! 😀

Diagnózis: betegség, allergia stb.

Javaslat: diéta!

2024. febr. 11. 20:18
 12/17 A kérdező kommentje:

@8

Sehol sem írtam, hogy csak diétáról van papírom. Lásd előző hozzászólásom.

2024. febr. 11. 20:20
 13/17 A kérdező kommentje:
@admin Igazán köszönöm a konstruktív munkátokat! 😀🤘
2024. febr. 12. 11:41
 14/17 A kérdező kommentje:
Jaj, elírtam. Nem konstruktív, hanem destruktív. 😀🤘
2024. febr. 12. 12:34
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Inzulin rezisztenciára gyógyszerre még szakorvosi javaslat is csak 1 évig érvényes. Évente kell újat kérni. Még "szerencse", hogy e-rendelésen is lehet kérni az orvost.
2024. febr. 12. 14:02
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"Jártál már úgy, hogy a doki nem írta alá a személyi adókedvezményt igazoló nyomtatvány a lent kifejtett indokra hivatkozva?"

Olvastad, hogy volt olyan, aki már járt így. Elmesélte, hogy mit tett annak érdekében, hogy célt érjen. Kövesd a példáját...

2024. febr. 12. 16:51
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Szakorvossal írasd alá. Nekem limfómám van, 10 éve kapom rá az adókedvezményt, ebből 7 évig a világon semmi tünetem nem volt/nincs (remélem így is marad), ettől függetlenül szó nélkül aláírta a hematológus.
2024. febr. 12. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!