Adóvisszatértítés utólag, mindenképp kell hozzá könyvelő?
2020 óta gyógyíthatatlan betegségem van, de csak most tudtam meg, hogy jár nekem adókedvezmény. Kaptam igazolást, hogy vissza tudjam igényelni, de nem teljesen tiszta a folyamat. Elvileg ügyfélkapun elérem az éves bevállásokat, amit tudok is szerkeszteni, viszont olvastam olyat is, hogy ezt könyvelő csinálja, majd Ő tud adni egy igazolást, amit le kell adni a NAV-nál. Felhívtam pár könyvelőt, de mind nagyon leterhelt jelenleg, március közepén tudná az egyik vállalni, a többi el sem vállalta egyáltalán.
Aki csinált már ilyet mindenképp kell hozzá könyvelő?
Nem. Nem bonyolult. A neten talan meg leirast is talalni rola.
En magamnak megtudnam csinalni, de csak mert jo viszonyban vagyok a szamokkal.
Ha te nem akkor vagy konyvelo, vagy keresel egy olcsobbat aki ert hozza.
Ahogy előttem már mondták, bárki elkészítheti saját maga a bevallását, vagy a már benyújtott és végleges bevallásokat önellenőrizheti, ha módosítani akarja.
Ha valaki nem ért hozzá, akkor nyilván keres egy olyan emberkét a környezetében, aki viszont igen, és elkészíti helyette vagy pusziért, vagy valamilyen ellenszolgáltatásért cserébe.
Ilyen hozzáértő valaki lehet egy könyvelő is, aki valószínűleg nem pusziért fogja elkészíteni helyetted a bevallást.
A személyi kedvezményhez szükséges orvosi igazolást az orvos állítja ki (vagy szakorvos, vagy háziorvos) és azt az igazolást Neked kell megőrizned az adó elévülésének idejéig (általában 5 év), hogy ha netalántán a NAV ellenőrizni szeretné a kedvezmény igénybevételének jogosságát utólag, akkor tudd igazolni vele, hogy valóban jogosult voltál rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!