A könyvelők miért hiénák? (félretájékoztatnak, nav büntetéssel ilyesztgetés) Átalányadózó vagy KATÁS egyéni vállalkozók miért fizetnek ki feleslegesen évente 250-500 ezer forintot könyvelőre? Ennyire nem érdekli az embereket a pénz?
Amióta nincs könyvelőm, minden rendben van, magam intézem online a beadandókat. Minden pontos és nincsennek össze-vissza beadott, elírt bevallások.
Egy Átalányadózó vagy KATÁS egyéni vállalkozónak semmedig nem tart bevételi nyilvántartást vezetni, áfa/szja/ipa bevallást beadni.
A NAV sem büntet, hanem értesít, segít ha van valami hiba.
Vannak kókler könyvelők, ez igaz, én is menesztettem az első könyvelőmet, mert hibát hibára halmozott és meguntam, hogy nekem kell ellenőríznem a számokat, meg mindent az utolsó pillanatra hagyott, az 60-as bevallást rendszeresen 12.-én délután adta be.
De kerestem másik könyvelőt, aki időre, jól megcsinál mindent. Nem tudom, ezt az évi 250-500 ezret honnan szedted, a mostani könyvelőm évi 100-ba se kerül. Ez nem pénz azért, hogy helyettem megcsinál mindent és ha esetleg gixer van, az ő felelősségbiztosítására megy.
Persze, el tudnám intézni a nyilvántartást és bevallást magam is, de amennyi időbe nekem kerülne, az alatt a munkámmal több pénzt keresek, mint amennyibe a könyvelő kerül.
#11 - a 60-as bevallási határideje 20-a, szóval a 12-e délutánnal nem nagyon van volt elkésve a könyvelőd.
Amúgy igen, rengeteg a kókler a szakmában. De nagyjából pont annyira mint minden más szakmában, mondhatnám a vízvezeték-szerelőket, festőket, burkolókat, fodrászokat, masszőröket, szakácsokat, stb. A kérdés inkább az, hogy a hozzá nem értésével ki mekkora kárt tud okozni.
Az a durva, hogy ha nem ellenőrzöd le a könyvelőd munkáját akkor nagy valószínűséggel ki sem derül soha, hogy mit számolt/írt el. Így lehet, hogy sokkal több adót fizetsz be tévesen mint kellene, de ezt soha nem tudod meg. (Pár éve a NAV látja a számlaadatokat, így lehet a NAV segíthet)
A könyvelők meg nagyban elvannak az ilyen-olyan kitüntetésekkel, díjakkal, elismerésekkel, meg azt sugalmazzák, hogy ők mások mint a kókler könyvelők stb. marketing bla-bla. Több könyvelővel\könyvelőirodával volt dolgom, évtizedek óta a szakmában dolgoznak, elsimertek voltak. Mind ugyanolyan *ar volt!
Nekem havonta összesen kb 8 perc az egész amit az ÁFA bevallás beadására kell fordítanom. Ebben már benne van az átalányadózók bevételi nyilvántartása.
Ez így évente összesen 2 óra munkaidő az ipa, szja stb. bevallásokkal, ellenőrzésekkel együtt.
Sokkal kevesebb idő, mintha a könyvelőt kellene ellenőrizgetnem és szólnom neki, hogy javítsa amiket elbaszott!
Könyvelő nélkül nyugodt az élet és több pénzem marad!
Azért mert neked volt pár szar tapasztalatod, azért nem kell általánosítani. Szerintem :)
Plusz ahogy fentebb írva is volt, más szakmákban pont ugyanígy megvannak ezek a dolgok.
Meg arra a 8 percre is kíváncsi lennék. Egyszer szívesen végignézném egy havi “könyvelési” folyamatodat.
#13 Azt azért kötve hiszem, hogy te havi 8-10 perc alatt kiszámolsz és beadsz minden bevallást.
Én aztán nem vagyok bonyolult eset a havi egy számlámmal, átalányosként, de nekem is több idő lenne. És a fene se akarja folyton követni, hogy épp milyen adóváltozások vannak, vagy hogy nem felejtettem-e el valamit beadni. Erre való a könyvelő, majd ő szól, ha van valami.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
Szélsőséges általánosítást követsz el és így tulajdonképpen "fütyülsz és hazudsz, bammeg!"...
Szerintem nem mindegyik ilyen.
De, amíg igény lesz rájuk, addig jelen lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!