A NAV küld az ügyfeleknek e-mailt vagy nem vagy talán valami csalók lehetnek akik az ő nevükben küldözgeti hogy felmérését végezzenek?
alapvetően van most épp egy felmérés a NAV-nál, de azért olvasd el, hogy rád vonatkozik-e, használod-e ezeket az adóhatósági platformokat. MÁsrészt úgy látom, ezt nem e-mailben küldözgetik, szóval légy alapos, ha ki akarod tölteni:
3. Ha az ertesites@kozpontirendszer.gov .hu címről kaptad a levelet, hogy a tárhelyedre küldemény érkezett, akkor az ügyfélkapun keresztül kaptad a levelet. Ebben az e-mailben benne van, hogy a NAV küldte a levelet, ki a címzett, mi a levél tárgya és formája. A link amire kattintani lehet az a tárhely és a kau.gov. hu jön be és ott még az ügyfélkapus jelszóddal be kell jelentkezni.
Ha csak valami nav-os emailcímmel feltüntetett levelet kaptál közvetlenül a Nav-tól, az biztos, hogy kamu, mert ők nem így leveleznek.
Én is kaptam ilyet és a férjem is. ÜCC rendszerükkel kapcsolatban volt/van ügyfélelégedettségi felmérés, arról tájékoztatnak benne. Az ügyfélkapus tárhelyedre belépve meg tudod nézni, hogy miről szól a NAV tájékoztató levele.
Én majd most fogom megnézni.
Megnéztem. Ez áll benne:
Felmérés a NAV honlapjáról, Ügyfélportáljáról és a telefonos szolgáltatásokról
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szeretné megismerni a felhasználók véleményét, tapasztalatait a NAV
honlapjának és fő ügyintézői felületeinek, szolgáltatásainak működéséről.
Kérjük, segítse munkánkat, és ossza meg velünk eddigi tapasztalatait!
A felmérés az alábbi linken érhető el:
A kérdőívet a NAV honlapját, Ügyfélportálját és az ÜCC-t rendszeresen használó ügyfeleinknek juttatjuk
el. Ha a kérdőív az említett felületek párhuzamos használata miatt többször is megérkezik Önhöz, azt
elég csak egyszer kitölteni.
A részvétel a felmérésben önkéntes, a feldolgozás anonim, és a hatályos jogszabályoknak megfelelő.
Köszönjük együttműködését!
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Azért ilyen kusza, mert csak átmásoltam, nem rendeztem normális formába, nincs hozzá kedvem. :)
"csak az volt a furcsa hogy este 22:30 körül kaptam az uzenetet"
Jelzem, hogy a NAV informatikai rendszere az automatizmusokat éjszaka végzi, amikor a köztisztviselők nem dolgoznak a számítógépeken. Tehát nem ördögtől való, ha a NAV-tól éjszaka kapsz egy ilyen jellegű automatikus üzenetet/levelet. Akár fizetési felszólítás is küldhet éjszaka. Nap közben a dolgozó leválogatja az adósokat, majd éjszaka elindulnak a fizetési felszólítások, hogy ne terheljék nap közben az informatikai rendszert, amikor azokat éppen a NAV-os dolgozók terhelik le.
Így már OKÉ?
A mostani üzenet szinte biztos, hogy valódi, viszont az ördög sosem alszik. Van rá példa, hogy a NAV nevében irogatna levelet, főleg olyat, hogy "fizesd be a tartozásod".
Ott már észnél kell lenni, mert ilyen tartalmú e-maileket a NAV nem küld. A NAV elektronikusan a hivatalos levelezését kizárólag ügyfélkapun keresztül intézi az adózókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!